Η επιτυχία στις επιχειρήσεις έρχεται όταν προσπαθείς να μην κρατάς το κεφάλι σου στο έδαφος όπως οι… στρουθοκάμηλοι.

Ο Sebastian Buta είναι επίσης πεπεισμένος γι’ αυτό, ένας νεαρός μόλις 20 ετών, δευτεροετής φοιτητής στη Γεωργική Σχολή USV Iași, ο οποίος βρήκε μια εντελώς διαφορετική λύση στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στην κομητεία Vaslui της Ρουμανίας.

Και, τέλος, σκέφτηκε να φτιάξει μια φάρμα στρουθοκαμήλου, την οποία ξεκίνησε φέτος και στην οποία ο νεαρός αγρότης αφοσιώθηκε σώμα και ψυχή.

«Διαχειρίζομαι μια φάρμα λαχανικών με την οικογένειά μου, στην κοινότητα Găgești, στην κομητεία Vaslui. Μετά από πολλούς μήνες που σπούδασα για τη στρουθοκάμηλο, διαπίστωσα ότι είναι μια επιχείρηση του μέλλοντος, με πολύ μεγάλες προοπτικές. Η επιχείρηση στρουθοκαμήλου ξεκίνησε τον χειμώνα του 2023, όταν ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι νέο. Για μένα ήταν μια πραγματική πρόκληση, που πλέον έχει γίνει τα πάντα: δουλειά, ευχαρίστηση, αφοσίωση», λέει ο Σεμπάστιαν Μπούτα.

Η επιχείρηση στρουθοκαμήλου είναι μια επιχείρηση του μέλλοντος, με μια πολύ ανταποκρινόμενη αγορά, εξηγεί ο μελλοντικός γεωπόνος μηχανικός.

«Αγόρασα 32 νεοσσούς ενός μηνός στην τιμή των 120 ευρώ. Η συντήρηση είναι αρκετά εύκολη, μόνο μέχρι την ηλικία των 3 μηνών θέλει πιο ιδιαίτερη φροντίδα και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του πρέπει να τηρείτε τη συνταγή τροφοδοσίας, εάν επιθυμείτε τη μέγιστη απόδοση. Είμαι πεπεισμένος ότι σε 3-4 χρόνια θα καταφέρω ό,τι έχω βάλει στόχο», λέει ο νεαρός αγρότης.

Featured Image

Με ύψος περίπου 2,7 μέτρα και βάρος έως 140 κιλά, η στρουθοκάμηλος είναι το ψηλότερο και βαρύτερο από τα πουλιά, έχοντας το μεγαλύτερο αυγό. Τα θηλυκά ξεκινούν την αναπαραγωγή στην ηλικία των δύο ετών και η περίοδος αναπαραγωγής αρχίζει τον Μάρτιο και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Κατά την αναπαραγωγική περίοδο μπορούμε να συλλέγουμε από κάθε οικογένεια ένα αυγό κάθε 24-48 ώρες. Η τιμή ενός αυγού κυμαίνεται μεταξύ 80-100 λέι και το κέλυφος του αυγού 50 λέι, το οποίο χρησιμοποιείται για διακόσμηση. Η τιμή του κρέατος κυμαίνεται μεταξύ 60-100 λέι/κιλό», προσθέτει ο νεαρός από το Βασλούι.

Μια οικογένεια αναπαραγωγής κοστίζει κατά μέσο όρο 2.000-2.500 ευρώ και στο εγγύς μέλλον ο Σεμπάστιαν σχεδιάζει να αγοράσει τρεις οικογένειες αναπαραγωγής και να δημιουργήσει νέες οικογένειες από τα δείγματα που έχει στην κατοχή του.

«Θέλω να εφαρμόσω όλες τις τεχνολογίες που έμαθα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο εγγύς μέλλον. Το μέλλον ακούγεται καλό, αν έχεις εμπιστοσύνη στις δικές σου δυνάμεις και κάνεις τα πάντα από πάθος», είναι πεπεισμένος ο Sebastian Buta, φοιτητής στη Γεωπονική Σχολή USV Iași.

Πηγή: agro-tv.ro

Featured Image