Ναι, σωστά διαβάζετε! Τέσσερα πρόβατα εγγράφηκαν σε ένα σχολείο στο τμήμα της Μοζέλας, της διοικητικής περιφέρειας της Λωρραίνης, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Γαλλία, αναφέρει το RTL.

Αν και φαίνεται σαν μια άλλη απόδειξη της απώλειας του… κόσμου στον οποίο ζούμε, η δράση είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί μια τάξη που απειλείται με κλείσιμο.

Σύμφωνα με το RTL, μία από τις πέντε τάξεις της διακοινοτικής εκπαιδευτικής ομάδας (RPI) Nitting-Voyer-Hermelange, κοντά στο Sarrebourg, πρόκειται να κλείσει στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς (2024-2025) λόγω έλλειψης μαθητών.

Featured Image

Στις αρχές Ιανουαρίου, μια επιστολή που έφτασε στο δημαρχείο του Voyer από την ακαδημαϊκή επιθεώρηση (το αντίστοιχο της σχολικής μας επιθεώρησης – όχι) ειδοποίησε τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τους γονείς.

«Έπεσα από την καρέκλα. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 94 μαθητές, μας λείπουν 4 για να φτάσουμε στο όριο των 98 εγγεγραμμένων που θα επέτρεπε να σώσουμε μία από τις πέντε τάξεις του σχολείου», εξήγησε ο δήμαρχος της κοινότητας Voyerm, Bertrand Janson, στο RTL. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση ως «πανταχού παρούσα», δηλώνοντας ότι αυτή η πέμπτη τάξη άνοιξε το 2021 με μόνο 90 ​​μαθητές.

Για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, οι γονείς των μαθητών και οι ενδιαφερόμενοι τοπικοί αιρετοί αποφάσισαν να εγγράψουν τέσσερα πρόβατα από έναν τοπικό κτηνοτρόφο στο σχολείο.

Featured Image