Έπειτα από χρόνια ζωής στην Βρετανία και άσκηση επαγγελμάτων στον τουριστικό κλάδο δυο αδέλφια από το Σούλι επέστρεψαν στα πατρώα εδάφη.

Ο Φώτης και ο Φίλιππος Παπαϊωάννου, μετά το σχολείο αναζήτησαν την τύχη τους σε μεγαλουπόλεις και εργάστηκαν για τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό. Ωστόσο, όπως δηλώνουν, παρά τις καλές συνθήκες εργασίας στην Βρετανία, η αγάπη τους για τον τόπο τους απεδείχθη ισχυρότερη.

Σε μια δύσκολη καθημερινότητα, που ξεκινά στις έξι το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ, αποφάσισαν να επιτύχουν στην καρδιά της ορεινής Ηπείρου, στο Σούλι.

«Πουθενά δεν σε περιμένουν κόκκινα χαλιά στρωμένα. Η προσπάθεια είναι το σημαντικότερο όπου και αν την κάνει κάποιος», αναφέρουν.

Η κτηνοτροφική μονάδα ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση, την οποία την ανέπτυξαν και την εκσυγχρόνισαν, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Παράλληλα, με την δημιουργία ενός ξενώνα, συμπληρώνουν το εισόδημά τους και προσφέρουν μοναδική φιλοξενία στους επισκέπτες.

Ερωτηθέντες για τα συν και πλήν της επιστροφής απαντούν ότι «ο θετικό στην Αγγλία ήταν ο συγκεκριμένος χρόνος εργασίας, ενώ στην Ελλάδα σε ατομική επιχείρηση δεν υπάρχουν ωράρια». Σκληραγωγημένοι, ολιγαρκείς στην ζωή και λιτοί στην συμπεριφορά, απευθύνουν με τον δικό τους τρόπο προσκλητήριο σε όσους εγκατέλειψαν τον τόπο τους να επιστρέψουν, γιατί εκεί βρίσκεται ο πραγματικός πλούτος.

Featured Image

Με συζύγους από κοντινά χωριά και σε απόσταση μιας ώρας από τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα τα δυο αδέλφια και οι οικογένειές τους δεν αισθάνονται την έλλειψη κάποιων πραγμάτων που οι περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένα. Όπως άλλωστε δηλώνουν ο Φώτης και ο Φίλιππος «το θέμα είναι να ξέρεις τι ζητάς από την ζωή και τι στόχους θέτεις».

Δείτε σχετικό βίντεο

Από την Αγγλία στο Σούλι δυο αδέλφια εργάζονται ως κτηνοτρόφοι

Πηγή: ΕΡΤ

Featured Image