Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα ανόργανα λιπάσματα παλαιών προδιαγραφών.

Τα ΝΕΑ για την ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023- Ποσά για σκληρό σιτάρι, ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ

Τα ΝΕΑ για την ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023- Ποσά για σκληρό σιτάρι, ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ

Οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν ούτε ευρώ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! Ποιοι ΔΕΝ θα πάρουν ούτε ευρώ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Με την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι απαιτήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα λιπάσματα που θα φέρουν τη σήμανση «λίπασμα παλαιών προδιαγραφών», τα οποία παράγονται ή και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, έως 15/12/2022 το αργότερο. Η παρούσα απόφαση δεν εφαρμόζεται για απλά ή σύνθετα στερεά λιπάσματα νιτρικού αμμωνίου υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, η κυκλοφορία λιπασμάτων παλαιών προδιαγραφών επιτρέπεται, χωρίς επιμέρους αδειοδότηση από την Τεχνική Γνωμοδοτική Επιτροπή Λιπασμάτων (ΤΕΓΕΛ).

ΚΥΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ : Το ΦΕΚ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ - ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΙΚΑ

Τονίζεται επίσης ότι ο παρασκευαστής θα πρέπει να είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα, και είναι υπεύθυνος για συμμόρφωση του λιπάσματος προς τις διατάξεις της παρούσας ΚΥΑ. Σε περίπτωση που ο παρασκευαστής δεν είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα, τότε υπεύθυνος για την συμμόρφωση του προϊόντος είναι το πρώτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στην αλυσίδα εφοδιασμού στην ελληνική αγορά.

Τα λιπάσματα παλαιών προδιαγραφών μεταξύ άλλων θα πρέπει να διατίθενται συσκευασμένα και οι αναγνωριστικές ενδείξεις αυτών να αναγράφονται στη συσκευασία ή σε προσαρτημένη ετικέτα. Επιπλέον, οι πρώτες ύλες των λιπασμάτων μπορούν να διακινούνται χύμα και οι αναγνωριστικές ενδείξεις αυτών πρέπει να αναγράφονται στα συνοδευτικά έγγραφα.

Η γενική διευθύντρια του ΣΠΕΛ κα Φωτεινή Γιαννακοπούλου, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «η βασική διαφωνία μας είναι ότι στην ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αναγράφεται ημερομηνία λήξης και μάλιστα νωρίτερα από αυτή που περιμέναμε (15/12/2022 αντί 30/12/2022). Εμείς δεν ζητούσαμε να υπάρξει ένα προσωρινό μέτρο για 3 μήνες αλλά μια εναλλακτική λύση που νομιμοποιείται η χώρα μας να έχει, όπως αποφάσισαν να έχουν οι άλλες χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Ιταλία κ.α.). Δεν νομίζουμε ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί η εικονα στην αγορά λιπασμάτων. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε γιατί στην σχετική ΚΥΑ αναγράφονται οι λέξεις «παλαιών προδιαγραφών» αντί «ελληνικών προδιαγραφών». Όταν διαβάσει κάποιος το ΦΕΚ θα νομίσει ότι αυτά τα λιπάσματα υπολλείπονται ποιοτικών χαρακτηριστικών, κάτι που δεν ισχύει».

ΚΥΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ : Το ΦΕΚ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΙΚΑ – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr) τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

ΚΥΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ : Το ΦΕΚ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ - ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΙΚΑ

-Ο ΟΑΕΕ(oaee.grθα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Featured Image

-Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

-Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

-Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

-Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

-Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

-Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του  e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.
Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Οκτωβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις