Ο Οργανισμός Πληρωμών και Παρέμβασης για τη Γεωργία (APIA) της Ρουμανίας, ετοιμάζεται να ξεκινήσει πληρωμές για την επιδότηση των 100 ευρώ/στρέμμα σε αγρότες και 100 ευρώ/ζωική μονάδα στους κτηνοτρόφους και συγκεκριμένα σε χοιροτρόφους και πτηνοτρόφους.

Αυτή η ενίσχυση έρχεται ως αντιστάθμισμα στις απώλειες από τον πόλεμο της Ουκρανίας και πρόκειται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των αγροτών έως τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με εκπροσώπους του Υπουργείου Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του MADR, τα αρχικά κονδύλια που διέθεσε το Υπουργείο Γεωργίας για αυτές τις ενισχύσεις δεν ήταν επαρκή, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκδοθεί νέα κανονιστική πράξη για τη συμπλήρωση του προϋπολογισμού.

Featured Image

«Θα χρειαστεί να βγάλουμε ένα επιπλέον ποσό που θα γίνει μέσω κανονιστικής πράξης, πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη εβδομάδα, ώστε η APIA να έχει όλα τα απαραίτητα χρήματα. Αφού συνοψίσαμε όλες τις εκτάσεις που έστειλαν οι αγρότες, η έκταση ήταν μεγαλύτερη από την ποσότητα που είχαμε στη διάθεσή μας, οπότε χρειάστηκε μια προσθήκη, ώστε να σεβαστούμε τον λόγο που δώσαμε στους αγρότες», τόνισε επίσης στην εκπομπή ο Sorin Moise. «Η Γεωργία στην Έκθεση».

Πηγή: agro-tv.ro

Featured Image