Φέτος δεν είναι καλή χρονιά για τα ακτινίδια . Η ξηρασία και το αυξανόμενο κόστος γέννησαν την τέλεια καταιγίδα που έπληξε άμεσα τους παραγωγούς της Romagna. 
 

Όπως αναφέρθηκε από το ρεπορτάζ της περιοχής Emilia-Romagna Tg που μεταδόθηκε τις τελευταίες ημέρες, το ακτινίδιο στην ύπαιθρο της Faenza (Ra) διέρχεται μια σοβαρή κρίση που συνεπάγεται επίσης πτώση της ζήτησης, λιγότερο αισθητή για το ακτινίδιο με κίτρινη σάρκα, το οποίο έχει μικρό ξένο ανταγωνισμό, αλλά θα είναι πιο έντονο για την πράσινη τυπολογία που εξακολουθεί να υπάρχει στα φυτά.
 

«Η κλιματική αλλαγή είναι εκεί για όλους και η ακραία καλοκαιρινή ξηρασία έχει καταστήσει δύσκολη τη συγκομιδή των καρπών», δήλωσε ο παραγωγός Andrea Melandri.
 

Featured Image

Η λειψυδρία ήταν βαριά και προκάλεσε μικρότερο μέγεθος ειδικά στο πράσινο, που στο εξωτερικό πρέπει να ανταγωνιστεί την Ελλάδα. «Τα μεγέθη παρέμειναν πολύ μικρά – προσθέτει ένας άλλος παραγωγός, ο Alessandro Bacchilega – και επίσης η φυσική επικονίαση πραγματοποιήθηκε ατελώς. Η ποσότητα, από την άλλη, είναι άφθονη, αλλά δεν μπορεί κανείς να βάλει το χέρι στη φωτιά στις τιμές».
 

Ο Luigi Bosi, αντιπρόεδρος της Giovani Confagricoltura καταλήγει : «Ελπίζουμε ότι όσοι διανέμουν αυτό το προϊόν θα περιορίσουν τις αυξήσεις των τιμών, αλλά χωρίς αμφιβολία το προϊόν που φτάνει στους πάγκους θα είναι πιο ακριβό».
 

Φωτογραφίες τραβηγμένες από το Tg Regione και από τη σελίδα Facebook της Confagricoltura Ravenna

Featured Image