Δεν έλειψαν και τα βέλη προς την ΕΘΕΑΣ.

Τόσο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών & Κτηνοτροφικών προϊόντων Καστοριάς όσο και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας άσκησαν δριμεία κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ανάγκη να αυξηθεί η διακίνηση προϊόντων μέσω των συνεργατικών σχημάτων και να ενισχυθεί το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική αγροτική οικονομία, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΘΕΑΣ και η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών στο πλαίσιο της Agrotica.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο ΥπΑΑΤ παρέδωσε στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών & Κτηνοτροφικών προϊόντων Καστοριάς κ. Δημήτρη Μόσχο το βραβείο της ΕΕ για τη διατήρηση της ελληνικής κόκκινης φυλής (αγελάδα γαλακτοπαραγωγής).

Featured Image

Συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες στις 6 Οκτωβρίου βραβεύτηκε ανάμεσα σε 111 υποψηφιότητες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Rural Inspiration Award της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ελληνικό έργο ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 (Δράση 10.2.1 Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία), το οποίο υποβλήθηκε από τη Μονάδα Δικτύωσης και Δημοσιότητας της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού ΚΑΠ.

Ωστόσο, μόλις πήρε τον λόγο ο Δ. Μόσχος άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία του υπουργείο και τον ίδιο τον υπουργό, τονίζοντας ότι «ο συνεταιρισμός της Καστοριάς δεν μπορεί να γίνει μέλος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συναιτερισμών (ΕΘΕΑΣ), κάτι πρέπει να γίνει με αυτό…και δεν μπορούμε να γίνουμε λόγω τζίρου. Τώρα το να ήμαστε παρατηρητές στην κερκίδα δεν μας αρέσει…Το καταστατικό του ΣΕΒ είναι πιο δημοκρατικό».

«Έγιναν τεράστια λάθη κύριε υπουργέ» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι είναι κρίμα αυτή η κατασταση και περιγράφοντας την κατάσταση με τις χαμηλές τιμές και τον τζίρο. «Αυτό το πράγμα πρέπει να διορθωθεί».

Παρέμβαση και από τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Γ. Γεωργαντά από το κοινό άρχισε να εκφράζει έντονα την αγανάκτηση του ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, φωνάζοντας «σας προκαλώ να πείτε την αλήθεια», ενώ από το κοινό ακούγεται «αυτά να τα ακούει και ο κύριος Μπαγινέτας» (Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ).

Featured Image