Πλήρης επιβεβαίωση για όσα γράφαμε περί “χαμένων”, για όσους βιάστηκαν να κλείσουν τιμές νωρίς.

Την ανηφόρα τραβούν οι τιμές στο πρόβειο, αλλά και στο κατσικίσιο γάλα, προς επιβεβαίωση όσων γράφαμε πριν από λίγο διάστημα. Η ανακοίνωση τιμής χθες από την εταιρεία Χώτος, συνιστά μια πολλή καλή είδηση, η οποία θα έχει και συνέχεια απ’ ό,τι φαίνεται. Το θετικό μάλιστα είναι ότι η τιμή αυτή του 1,70 για το πρόβειο και 1,05 για το γίδινο αφορά ακόμα και μεμονωμένες μονάδες και όχι ομάδες.

Featured Image

Η γραμμή γαλατάδων με τις ευλογίες της κυβέρνησης που θέλει να ρίξει τις τιμές των γαλακτοκομικών στο ράφι δεν πέρασε λοιπόν. Μάλιστα όχι μόνο δεν πέρασε, αλλά αναμένεται να ανατραπεί έτι περαιτέρω στις επόμενες συμφωνίες, καθώς οι τιμές θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 1,80 που καταγράφονται στην Ισπανία και για έναν ακόμα λόγο. Τη μεγάλη μείωση της παραγωγής γάλακτος λόγω καιρού τους πρώτους μήνες της γαλακτικής περιόδου, τις ζημιές στις μονάδες από την ευλογιά, αλλά και μεσομακροπρόθεσμα τους πάμπολλους θανάτους νεογέννητων.

Όσοι λοιπόν βιάστηκαν να κόψουν τιμή, ενδέχεται να την δουν να προσεγγίζει και τα 2 ευρώ το κιλό, αφού οι εξαγωγές πάνε περίφημα και η ζήτηση για γαλακτοκομικά δεν πέφτει παρά τα όσα λέγονται.

Featured Image