Μόλις στις 6 Μάη γράφαμε ότι επίκειται μεγάλο deal, καθώς η αγορά στην ΕΕ προεξοφλεί ελλείψεις λόγω της ξηρασίας και της μείωσης των αποθεμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάπως έτσι, δέκα ημέρες μετά κι αφού πέρασαν οι εορταστικές ημέρες του Πάσχα, φαίνεται να ξεκινά μια νέα κούρσα τιμών στο ελαιόλαδο, καθώς “έσκασε” νέο deal στο νομό Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, ο Συνεταιρισμός Παπαδιανίκων Λακωνίας προχώρησε σε πώληση έξτρα παρθένου ελαιολάδου περσινής πλέον εσοδείας. Συνολικά, η ποσότητα ήταν 100 τόνοι και πιο συγκεκριμένα 4 βυτία, τα οποία και αγόρασε η εταιρεία Alta Maremma, στην τιμή των 8,50 ευρώ το κιλό.

Οι αγορές, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, προεξοφλούν νέα άνοδο, καθώς η καρπόδεση της ελιάς δεν εξελίσσεται με ικανοποιητικό τρόπο, ενώ ειδικά για την Ελλάδα, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να φέρουν κι άλλες απώλειες. Η κατάσταση την ίδια ώρα φαίνεται προβληματική σε σχέση με τη νέα χρονιά και σε Ισπανία, Ιταλία ενώ την ίδια ώρα τα αποθέματα εξαφανίζονται…

Featured Image

Δείτε τι γράφαμε πριν από λίγες ημέρες

Με 11 ευρώ πουλήθηκε ελαιόλαδο, προς νέα έκρηξη τιμών

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image