Άρχισαν να πέφτουν τηλέφωνα σε κτηνοτρόφους για πρόβειο γάλα στα 1,80, δεν περνάει η προπαγάνδα.

Χαμένοι φαίνεται πως θα εξέλθουν, όσοι βιάστηκαν να κλείσουν τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα για τη νέα χρονιά, καθώς και όσοι παίρνουν προκαταβολές από τους γαλατάδες.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του ένας έμπειρος κτηνοτρόφος “Ονομάζομαι Ντίνας Μιχαήλ και είμαι μετακινούμενος κτηνοτρόφος με βιολογική εκτροφή. Θα ήθελα να προτρέψω τους συναδέλφους μου κτηνοτρόφους να μην πιστέψουν την προπαγάνδα που γίνεται για μείωση των τιμών. Έχουν πέσει τηλέφωνα για 1.80 στο πρόβειο και 1.20 στο γίδινο. Μην βιάζεστε να κλείσετε σε εμπόρους. Φτάνει η εκμετάλλευση προς εμάς. Δε μπορεί να μειώνουν εμάς τις τιμές και στα ράφια των σούπερ να αυξάνονται τα προϊόντα. Φίλοι κτηνοτρόφοι, θέλει προσοχή Υπάρχει ζήτηση μην σας εκμεταλλεύονται πλέον. Αρκετά περνάμε”.

Featured Image

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι διακινούν φήμες για εισαγόμενα γάλατα, οι οποίες μόνο καλό δεν κάνουν στον κλάδο. Το γάλα είναι και στο εξωτερικό ακριβό, στην Ιταλία μάλιστα το πρόβειο πέρασε τα 2 ευρώ, ενώ στην Ισπανία ανακοινώνονται συνέχεια αυξήσεις στο αγελαδινό. Η εισαγωγή δεν συμφέρει πόσο μάλλον με τα μεταφορικά στα ύψη, αλλά πολλοί μιλάνε για εισαγωγές για να κάμψουν το ηθικό των κτηνοτρόφων, όπως γίνεται άλλωστε και σε άλλα αγροτικά προϊόντα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image