Τεράστιας έκτασης οι ζημιές σε επιτραπέζια, αλλά κυρίως βιομηχανικά συμπύρηνα ροδάκινα αλλά και νεκταρίνια από ασθένειες και έντομα.

Αντιμέτωποι με νέες ζημιές στην αγροτική παραγωγή και συγκεκριμένα σε ροδάκινα και νεκταρίνια είναι οι παραγωγοί σε Πέλλα και Ημαθία, ενώ οι επιπτώσεις από τον πόλεμο εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά το εμπόριο.

Στα προβλήματα αυτά, τα οποία μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, που μας έστειλαν αγρότες, αναφέρεται μέσω του Agronewsbomb ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργών Δήμου Βέροιας κ. Τάσος Χαλκίδης: “Η μονίλια και άλλοι εχθροί έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ήδη μειωμένη παραγωγή μας και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τη συλλογή. Όλα αυτά οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Το κράτος πρέπει να πάρει μέτρα και να μας αποζημιώσει, καθώς ήδη περνάμε δύσκολα, με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο”. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν πως για μια ακόμα χρονιά αναμένεται να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Featured Image

Σε σχέση με τις τιμές ο κ. Χαλκίδης επισημαίνει για τα επιτραπέζια ότι όπου υπάρχει ποιότητα (είναι δυσεύρετη φέτος), υπάρχει και ικανοποιητική τιμή, όμως για τα συμπύρηνα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image