Ο κτηνοτρόφος και πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Φθιώτιδας Θανάσης Ασπρουλάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Λαμία FM-1 96,2 για το νέο περιστατικό επίθεσης λύκου, που ολοένα φαίνεται να βρίσκονται «κοντά» μας, σε κατοικήσιμες περιοχές και προκαλούν φόβο και απειλή.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο ζήτημα των βοσκοτόπων και στη λήξη της καραντίνας στα αιγοπρόβατα λόγω της ευλογιάς που ταλαιπώρησε τους κτηνοτρόφους.

«Με μαύρο λύκο πρώτη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι. Όπως φαίνεται πλέον έχουμε και εισαγόμενους λύκους», επισήμανε αρχικά ο κ. Ασπρουλάκης.

Featured Image

«Όσον αφορά την καραντίνα θα ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου ενώ από 1η Ιουλίου τα κοπάδια που είναι εκτός νομού θα φύγουν. Ιδιαίτερη προσοχή και έλεγχος παρατηρείται στην περιοχή της Λοκρίδας,» τόνισε ο κ. Ασπρουλάκης.

Στο θέμα των επιθέσεων των λύκων σε κοπάδια ο κ. Ασπρουλάκης ανέφερε ότι «αν η ζημιά γίνει σε ένα ή δύο πρόβατα του κοπαδιού δεν παίρνουμε κάποια αποζημίωση ούτε και έρχεται ο ΕΛΓΑ. Αυτοί που ανήκουν στο νομό μας μπορούν να παίρνουν τα βοσκοτόπια, ενώ κοπάδια, που είναι δικά μας, μπορεί να τα έχουμε για παράδειγμα στην Αθήνα, δεν δέχεται όμως η υπηρεσία της καταγραφή στο νομό μας. Γενικότερα φέτος δεν έβρεξε καθόλου γεγονός που επηρέασε τα βοσκοτόπια μας», κατέληξε.

Featured Image