Νέος, άφθαρτος και με συνάφεια στα αγροτικά ο καινούργιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης;;;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρκετές επιλογές για την υπουργική θέση στο μέγαρο της πλατείας Βάθης και τους υφυπουργούς, αν και νωρίς ακόμα καθώς έπονται κι άλλες εκλογές, που ίσως δημιουργήσουν ανακατατάξεις ως προς τις έδρες.

Με την ολοκληρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μάη, ένα νέο σκηνικό διαμορφώνεται και σε σχέση με τα αγροτικά. Παρότι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας επλήγησαν αρκετά από το υψηλό κόστος παραγωγής, τις κακές πληρωμές, τις χαμηλές τιμές των περισσότερων προϊόντων κ.λπ. πείστηκαν να δώσουν μια δεύτερη τετραετία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αρχίσει και ψάχνει εναλλακτικές για τα τα νέα πρόσωπα στα υπουργεία, ενόψει και των εκλογών της 25ης Ιουνίου και δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Μένει ο νυν, μόνο αν δεν βρεθεί άλλος;

Ο νυν και για λίγες ημέρες ακόμα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος επανεκλέχθηκε πανηγυρικά στο νομό του, στο Κιλκίς, λέγεται πως έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να παραμείνει στο μέγαρο της πλατείας Βάθης τόσο κατά τη μετάβαση προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, όσο και μετέπειτα. Προβάλλει δε ως δικαιολογία τον… ανοιχτό τραχανά που έχει αφήσει σε σχέση με όλα τα ζητήματα που άπτονται του ΥπΑΑΤ, όπως η ΚΑΠ, το ΟΣΔΕ, οι πληρωμές κ.λπ.

Δεδομένου ότι το κλίμα δυσαρέσκειας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης την προηγούμενη τετραετία στα αγροτικά είναι υπαρκτό, το πιο πιθανό σενάριο, φέρνει νέα πρόσωπα στην πλατεία, μετά τις επόμενες εκλογές.

Featured Image

Αυγενάκης, Τριαντόπουλος, Παπάς παίζουν δυνατά

Στο μπλοκάκι Μητσοτάκη, ήδη, φιγουράρουν ονόματα, όπως του Χρήστου Τριαντόπουλου, νυν υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στο έργο του, με αποτέλεσμα να… εκτινάξει τις ψήφους του στο νομό Μαγνησίας, όπου και εκλέγεται.

Επίσης, πρόσωπο με ενδιαφέρον από το μητρώο στελεχών της ΝΔ, ο Φάνης Παπάς, πρώην πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, εκλεγμένος στη δεύτερη περιφέρεια Θεσσαλονίκης, άτομο μεθοδικό με εναργή γνώση του πρωτογενούς τομέα, ο Χρήστος Κέλλας, από το νομό Λάρισας, που σημείωσε πρωτιά σε ψήφους, αλλά και ο επίσης Λαρισαίος, Χρήστος Καπετάνος, δικηγόρος, που έθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα στη Λάρισα και επανεξελέγη, έχοντας όπως λένε οι πληροφορίες, άμεση επαφή με τα αγροτικά. Για ΥπΑΑΤ έχει ακουστεί κατά το παρελθόν, το όνομα του Λ. Αυγενάκη, βουλευτή και πάλι στο νομό Ηρακλείου, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα ήταν μια παρουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη στο ΥπΑΑΤ…

Οι υφυπουργοί

Τέλος, για θέσεις υφυπουργών, πέραν του νυν, επίσης ξανα-εκλεγμένου, όπως αναμενόταν στην Άρτα, Γ. Στύλιου, ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Λαμπρόπουλου, που πρώτευσε στη Μεσσηνία, Ι. Κεφαλογιάννη από το Ρέθυμνο, Θ. Παπαθανάση από την Αιτωλοακαρνανία, Λάκη Βασιλειάδη από το νομό Πέλλας κ.ά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image