Η πληρωμή πριν το Πάσχα, όπως κι αν έγινε και με τα όποια προβλήματα, έχει τονώσει την αγορά του τριφυλλιού.

Ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες διαρκώς η ζήτηση για καλά τριφύλλια, ως απόρροια, αφενός των χρημάτων που πήραν οι κτηνοτρόφοι πριν το Πάσχα κι αφετέρου εξαιτίας του ότι οι βοσκές έχουν ελαττωθεί λόγω της σφοδρής ξηρασίας. Οι κτηνοτρόφοι βέβαια διαμαρτύρονται για τα κόστη εκτροφής, αλλά και ζωής.

Όπως αναφέρουν μιλώντας στο Agronewsbomb γνώστες της αγοράς: “η ζήτηση για καλά τριφύλλια δεν σταμάτησε ποτέ, ιδίως από μεγάλα νησιά με μεγάλη κτηνοτροφία, όπως η Κρήτη, όμως τώρα μετά το Πάσχα, έχει ενταθεί”.

Σύμφωνα με τους ίδιους παραγωγούς, αυτές τις ημέρες ή κόβεται το δεύτερο χέρι που είναι και ανώτερο ποιοτικά, οπότε έχει και την ανάλογη ζήτηση, είτε γίνεται προετοιμασία για την δεύτερη κοπή. Οι σποραδικές βροχές δεν βοηθούν τους παραγωγούς και πάνε πίσω τις διαδικασίες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος απωλειών.

Featured Image

Αναφορικά με τις τιμές, το δεύτερο χέρι διαπραγματεύεται σε τιμές από 18 έως 25 λεπτά το κιλό και ανάλογα την περιοχή. Για παράδειγμα, πιο υψηλές είναι οι τιμές σε Βοιωτία και Θεσσαλία, καθώς εκεί παρατηρούνται και μεγάλες απώλειες, είτε λόγω Daniel, είτε λόγω ξηρασίας.

Μάλιστα οι πιο έμπειροι παραγωγοί βλέπουν περαιτέρω άνοδο τις επόμενες εβδομάδες καθώς οι απώλειες είναι μεγάλες σε όλη την Ελλάδα και τα προβλήματα από τα φυτρώματα κιόλας, πάμπολλα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image