Featured Image

Σε δύσκολη καμπή το εμπόριο της ελιάς Καλαμών που πωλείται στο ράφι του εξωτερικού έως και 20-30 ευρώ το κιλό, ενώ στον παραγωγό πληρώνεται σήμερα 70 λεπτά.

Άκρως ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες από τα παραγωγικά κέντρα ελιάς της χώρας, που καταφθάνουν στο Agronewsbomb. Όπως μας καταγγέλλουν παραγωγοί, τα τσιράκια των εμπόρων έχουν βγει στην πιάτσα και διαλαλούν πως θα πάρουν “τσάμπα” τις ελιές που είναι σε αποθηκευμένες σε δεξαμενές.

Οι τιμές που προσφέρονται σήμερα στους παραγωγούς είναι το λιγότερο εξευτελιστικές αφού δεν είναι δυνατόν με αυτές οι αγρότες να καλύψουν το κόστος παραγωγής, που πέρσι έφτασε τα 1,40 με 1,50 ευρώ το κιλό.

Featured Image

Θεατής στην όλη κατάσταση το κατά τα άλλα αρμόδιο για την αγροτική οικονομία υπουργείο και πολύ περισσότερο ο Γ. Γεωργαντάς που δεν αναλαμβάνει και καμιά πρωτοβουλία ενίσχυσης του κλάδου, όπως κάνει με άλλους κλάδους που καμιά βαρύτητα δεν έχουν για τις εξαγωγές.

Μια ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση με το εμπόριο είναι η απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες, να καταρρίψει την τραγελαφική απόφαση Γεωργαντά για το Kalamata Olives.

Newsroom Agronewsbomb