H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ανοιχτή στην απαίτηση cold treatment για όλα τα εισαγόμενα εσπεριδοειδή που παρουσιάζουν κίνδυνο παρασίτων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο κ. Γιώργος Πολυχρονάκης εκ μέρους του Incofruit Hellas.

Πληροφορίες μας αναφέρουν, τονίζει, ότι η Ευρ. Επιτροπή είναι έτοιμη να υιοθετήσει το αίτημα για απαίτηση εφαρμογής ψυχρής επεξεργασίας για όλα τα εισαγόμενα εσπεριδοειδή από τρίτες χώρες.

Σημειώνεται ότι 42 φορτία φρούτων & λαχανικών Αιγύπτου απορρίφθηκαν κατά την εισαγωγή τους στην Ε.Ε. λόγω αυξημένων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων εκ των οποίων 8 πορτοκαλιών με καμία απόρριψη από την χώρα μας.

Featured Image

“Χαιρετίζουμε την είδηση ​​της πιθανής εφαρμογής αυτού του φυτοϋγειονομικού πρωτοκόλλου σε όλες τις εισαγωγές εσπεριδοειδών από χώρες με παράσιτα καραντίνας υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την προστασία της φυτικής ασφάλειας της παραγωγής της ΕΕ και της Χώρας μας τονίζοντας την δημιουργία δίκαιων συνθηκών, την καθιέρωσης της αμοιβαιότητας, και της ισότητας στους φυτοϋγειονομικούς κανονισμούς που εφαρμόζονται”, αναφέρει.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image