Featured Image

Δειλά – δειλά έχει αρχίσει το αλώνισμα του κριθαριού στις πιο πρώιμες ζώνες της χώρας εν μέσω φημολογίας για χαμηλότερες τιμές από πέρσι.

Στο νομό Μαγνησίας, όπως αναφέρει ο Θανάσης Κούντριας, από την Αγρομηχανική Βόλου: “δεν έχουν μπει για αλώνισμα οι αγρότες, αλλά αν κρατήσει ο καιρός, θα αρχίσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων από αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόβλημα υπάρχει με τις αναβλαστήσεις λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, γι’ αυτό και έχει καθυστερήσει η έναρξη του αλωνίσματος. Όσον αφορά στην τιμή, τα κριθάρια μπύρας είναι στα 24 λεπτά και ελπίζουμε και στα υπόλοιπα σε καλές τιμές, παρά τα όσα ακούγονται”.

Featured Image

Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο αλωνιστής και παραγωγός κ. Γιάννης Τσιτσιούρης: “όσον αφορά στο θεσσαλικό κάμπο, αυτά που ήταν καλαμιές πέρυσι πιάνουν 300 κιλά, τα άλλα από καλαμποκιές και βαμβακιές 600 με 700 κιλά. Οι ποιότητες είναι πολύς καλές μέχρι τώρα. Φέτος, σπείραμε με 2,2 ευρώ πετρέλαιο και 1 ευρώ το κιλό λίπασμα. Οι τιμές που ακούγονται δεν ικανοποιούν τους παραγωγούς σε καμιά περίπτωση”.

Newsroom Agronewsbomb