Η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) με σκοπό τη διεύρυνση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης στον πρωτογενή τομέα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, οι δυο πλευρές συνομίλησαν για τους τρόπους επίλυσης των θεμάτων του κλάδου που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας του Επιμελητηρίου αλλά και τη σχέση των μελών του με την εκπαιδευτική κοινότητα και την επαγγελματική τους πιστοποίηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι το ΥΠΑΑΤ «θα σταθεί αρωγός για το ΓΕΩΤΕ.Ε.Ε όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων του, αλλά και να ενισχυθούν οι προοπτικές του κλάδου και οι δυνατότητες συμβολής του στην προσπάθεια να καταστεί ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Featured Image

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι η τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση των γεωτεχνικών βοηθάει τα προϊόντα μας να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μενέλαος Γαρδικιώτης, καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπόκαρης, Βασιλική Ζαφειρόπουλου, Ρήγας Γιοβαννόπουλος και Γεώργιος Κυριάκης.

Featured Image