Κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου έχει φτάσει τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία στην Κρήτη.

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Βούτα Πελεκάνου ακολουθώντας τις ορθές πρακτικές για τη διάθεση ελαιολάδου, προκήρυξε πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση 9 τόνων ελαιολάδου εσοδείας 2023-2024 με οξύτητα 0,9-6,2.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb εκ μέρους του Συνεταιρισμού, ο κ. Νίκος Φιωτάκης: “έχει αρχίσει και παίρνει μπρος η ζήτηση και μάλιστα για τα καλά. Εμείς δώσαμε το προϊόν την περασμένη Παρασκευή. Οι τιμές είναι σε τρία επίπεδα και συγκεκριμένα για το παρθένο ελαιόλαδο των 0,9 βαθμών οξύτητας στα 7,10 ευρώ το κιλό, για το 1,6 στα 6,5 ευρώ το κιλό και το λάδι των 6,2 βαθμών στα 5,48 ευρώ το κιλό. Αν το ελαιόλαδο ήταν έξτρα παρθένο θα είχε πολύ υψηλότερη τιμή”.

Σύμφωνα με τον κ. Φιωτάκη τα δέντρα στην περιοχή είναι μπροστά κατά 20 ημέρες, η δε παραγωγή, με τα σημερινά δεδομένα κι ενώ έχει και δρόμο μπροστά η κατάσταση, αναμένεται μέτρια. “Τις τελευταίες ημέρες κοντεύει να σαρανταρίσει η θερμοκρασία και σίγουρα θα έχουμε απώλειες και αποβολές στα δέντρα, γιατί είναι σε ευαίσθητο στάδιο”, πρόσθεσε.

Featured Image

Το θετικό, καταλήγει ο ίδιος, είναι ότι έχει ανέβει και πάλι πολύ η ζήτηση.

Σημειωτέον ότι το προϊόν του Συνεταιρισμού πήρε ντόπιος έμπορος.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image