Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες του Agronewsbomb από τα κέντρα παραγωγής.

Με τιμές πέριξ και πλησίον του 1,80 ευρώ το κιλό, είναι το πιθανότερο πλέον σενάριο εκκίνησης στην ελιά Καλαμών εσοδείας 2023-2024.

Οι πληροφορίες του Αgronewsbomb αναφέρουν πως ήδη έχουν αρχίσει και καταρτίζονται οι πρώτοι-ανεπίσημοι μεν- τιμοκατάλογοι από την Ελλάδα και ενημερώνονται και οι παραγωγοί, ενώ για περσινές ελιές δίνονται από 1,40 με 1,50 έως και 1,90 ευρώ το κιλό για μεγάλες αποθήκες.

Βέβαια, η τιμή το πιθανότερο είναι να αυξηθεί έτι περαιτέρω εξαιτίας της δραματικής μείωσης της παραγωγής σε όλη την Ελλάδα. Η κατάσταση μπορεί να είναι λίγο καλύτερη από τις Αμφίσσης και τις Χαλκιδικής, πλην όμως δεν παύει να είναι κρίσιμη, καθώς και τα αποθέματα στις τάξεις των παραγωγών είναι σχεδόν… ανύπαρκτα.

Featured Image

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ακόμα και με τέτοιες τιμές, αρκετοί είναι οι παραγωγοί που θα στραφούν στην ελαιοποίηση με σκοπό την παραγωγή και αποθήκευση ελαιολάδου, που προβλέπεται πολύ σύντομα να ανέλθει κι άλλο.

Ήδη στην Λακωνία, οι προσφορές προς του παραγωγούς αφορούν για τα πρώτα αγουρέλαια τιμές γύρω στα 9,25 ευρώ το κιλό, ωστόσο υπάρχει στάση αναμονής από τους αγρότες, που περιμένουν οι τιμές να περάσουν τα 10 ευρώ τουλάχιστον.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image