Η παρουσία του στη Δράμα ήταν μόνο το… κερασάκι στην τούρτα.

Καθώς όπως μαθαίνει το Agronewsbomb, και κατά την παρουσία του στη Λάρισα σε σύσκεψη με εκπροσώπους των ανεξάρτητων ΚΥΔ, παρουσία μάλιστα πολυπληθούς κοινού, ο ΥπΑΑΤ φέρεται να μην μάσησε τα λόγια του για μια ακόμα φορά σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί ιδίως στο κομμάτι των πληρωμών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, έβαλε μάλιστα ευθέως, σύμφωνα με παριστάμενους, κατά των διάφορων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν.

Αναφορά έγινε και στις πλατφόρμες του ΟΣΔΕ, όπως άλλωστε έγινε και μια μέρα μετά στη Δράμα, με τον ΥπΑΑΤ να προαναγγέλλει νομοθετική παρέμβαση για περαιτέρω ενίσχυση του gov.gr. Κουβέντα έγινε στη Λάρισα και σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα και τον τρόπο διαχείρισης της όλης κατάστασης. Κατά κοινή ομολογία διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει ενημέρωση στους αγρότες σε σχέση με τις δυνατότητες κάλυψης των απωλειών από το πρασίνισμα και χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι κινούνται στο σκοτάδι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Λάρισα, ο ΥπΑΑΤ εξήρε το ρόλο ανεξάρτητων ΚΥΔ στην όλη διαδικασία, καθώς όπως φέρεται να είπε, τον ενημερώνουν σωστά για τις εξελίξεις…

Featured Image

Νέες εξελίξεις αναμένονται από βδομάδα για το θέμα του ΟΣΔΕ γενικώς, ενώ τρέχουν οι εξελίξεις για την πληρωμή της ενιαίας, η οποία ίσως φέρει νέες εξελίξεις.

Έτοιμος να σπάσει αυγά, λόγω εμπειρίας

Αυτό πάντως που διαπιστώνουν όσοι είναι κοντά στον υπουργό, είναι πως είναι έτοιμος να “σπάσει αυγά”, όπως χαρακτηριστικά λένε στον αγροτικό τομέα γενικότερα, έχοντας και σχετική κατεύθυνση από το Μαξίμου. Κάτι που φαίνεται άλλωστε και σε άλλα υπουργεία, όπως στο Ανάπτυξης, όπου επίσης γίνεται σοβαρό έργο με την καταπολέμηση της ακρίβειας και φαινομένων νοθείας, με ελέγχους κ.λπ. Ο αγροτικός κόσμος ευελπιστεί το έργο αυτό να συνεχιστεί και να προασπιστούν τα συμφέροντα των παραγωγών, έναντι των κάθε λογής μεσαζόντων που νέμονται υπερκέρδη.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image