Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι στη Φθιώτιδα. Το τροχαίο με αγριογούρουνο ακινητοποίησε το όχημα στο σημείο, με τους ίδιους να βγαίνουν αλώβητοι από τη σύγκρουση…

«Νοκ άουτ» το αυτοκίνητο μετά το τροχαίο με μεγάλο αγριογούρουνο στη Φθιώτιδα. Το ζώο πετάχτηκε στο δρόμο, σε σκοτεινό σημείο, από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ο οδηγός δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Στο σημείο κλήθηκε η οδική βοήθεια, με τον οδηγό και τη συνοδηγό να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που είχαν υποστεί.

Τυχερό μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένα ζευγάρι από τη Λαμία που κινούνταν το βράδυ του Σαββάτου (27/4) λίγο πριν τις 21:30 με αυτοκίνητο στο δρόμο από το Σταθμό Λιανοκλαδίου προς Κομποτάδες στη Φθιώτιδα, όταν λίγο μετά την αερογέφυρα στην ευθεία συγκρούστηκε με ένα τεράστιο αγριογούρουνο.

Featured Image

Το άγριο ζώο πετάχτηκε πηδώντας το χαμηλό κιγκλίδωμα που υπάρχει στο σημείο, μπροστά στο αυτοκίνητο χωρίς να μπορεί ο οδηγός να το αποφύγει. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την περιγραφή του οδηγού και παρά το γεγονός ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα, ενώ είχε και τη μεγάλη σκάλα αναμμένη, δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αντιδράσει.

Το ευτύχημα είναι ότι οι αερόσακοι και η γενικότερη ασφάλεια του οχήματος, τους προφύλαξε από τραυματισμό. Διερχόμενοι οδηγοί που έγιναν μάρτυρες του τροχαίου, σταμάτησαν αμέσως φωτίζοντας το δρόμο καθώς το συγκεκριμένο σημείο είναι εντελώς σκοτεινό, ώστε να αποφευχθεί ακόμα ένα τροχαίο μιας και το αμάξι ακινητοποιήθηκε στο ρεύμα κυκλοφορίας του.

Στο σημείο που φαίνεται στις παρακάτω εικόνες του lamiareport.gr, έφτασε επίσης πολύ γρήγορα περιπολικό της Τροχαίας Λαμίας, που ανέλαβε τη διευθέτηση της κυκλοφορίας μέχρι να φτάσει η οδική βοήθεια και απομακρύνει το όχημα.

Tον τελευταίο 1,5 περίπου μήνα (που έχει σταματήσει το κυνήγι), έχουν αυξηθεί και πάλι τα τροχαία ατυχήματα εξαιτίας των αγριογούρουνων ακόμη και σε περιοχές πολύ κοντά στη Λαμία. Επιπλέον σε αυτό το κομμάτι του επαρχιακού δικτύου αλλά και στον εθνικό δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, έχουν καταγραφεί και τροχαία με ζαρκάδια.

Featured Image