Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb από τις παραγωγικές περιοχές της χώρας μας.

Υψηλή ζήτηση γνωρίζει και πάλι το ελληνικό κελυφωτό φιστίκι, που μέσα στο Νοέμβριο, είχε φρενάρει λόγω εισαγωγών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, έγιναν ορισμένες εισαγωγές από το Ιράν σε τιμή 9,30 παραδοτέο στην Ελλάδα, ωστόσο η ποιότητα ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι έμποροι, τα τέλη Νοεμβρίου, να στρέφονται πάλι στο ντόπιο προϊόν.

“Κάπως έτσι οι τιμές παραγωγοί έφτασαν στα 11 ευρώ για το ανοιχτό και 10 το κλειστό”, μας είπε ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΦΙΣΤΙΚΙ», κ. Χρήστος Κουκουτσέλος. Σύμφωνα με τον ίδιο “υπάρχει ζήτηση καλή, αλλά δεν υπάρχει προϊόν σιγά-σιγά, λόγω μείωσης της παραγωγής. Εμείς ως συνεταιρισμός είχαμε 60 τόνους, αντί για 100 κανονικά, όμως οι κακοκαιρίες μας επηρέασαν και χάσαμε και πάγιο κεφάλαιο. Για αποζημιώσεις, ούτε λόγος ακόμα…”.

Featured Image

Ο Στέλιος Καρβέλας, παραγωγός με την εταιρεία Megaris Goods τόνισε στο Agronewsbomb τα εξής: “Οι τελευταίες πράξεις είναι στα 9 τα κλειστά και στα 10,50 τα ανοιχτά για τον παραγωγό. Υπάρχει ζήτηση και κίνηση. Το προϊόν δεν γίνεται να φεύγει από τον αγρότη με 13 ευρώ, γιατί θα φθάσει στον καταναλωτή 35 ευρώ. Στη χώρα μας έχει γίνει και εισαγωγή, από ΗΠΑ και Ιράν, με τιμές 20% φθηνότερα”.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες από τη Φθιώτιδα, υπάρχουν προσφορές εμπόρων για μεγάλες ποσότητες έως και στα 11,5 ευρώ τα ανοιχτά, αλλά οι παραγωγοί δεν βιάζονται.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image