Ανακοινώσεις για τις εξελίξεις στην ηγεσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εξέδωσαν ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα διέρρευσε επιστολή παραίτησης Χαρουτουνιάν από την ηγεσία του ΕΛΓΟ, με το ΥπΑΑΤ να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, παρά… λήξη θητείας.

Ας δούμε τις ανακοινώσεις:

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» κε Αυγενάκη

Άλλος ένας Πρόεδρος Οργανισμού μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ο κ. Αυγενάκης διόρισε τους συντοπίτες και πολιτικούς του φίλους  από τη θητεία του στο Υπουργείο Αθλητισμού, οδηγείται στην έξοδο. Με μία ηχηρή επιστολή παραίτησης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καταγγέλλει τον κο Αυγενάκη ότι καθώς δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του» τον έχει παραγκωνίσει με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι του ανατέθηκε η  εποπτεία «Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται», ενώ καταπέλτη αποτελεί η κατακλείδα της επιστολής παραίτησης του που αναφέρει ότι «μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων όπως μου ζητείται επιτακτικά», καταγγελία που είναι σίγουρο ότι θα τύχει της διερεύνησης των δικαστικών αρχών.

Επιπλέον καταγγέλλεται ότι η «έλλειψη συνεργασίας» μεταξύ Υπουργείου-ΕΛΓΟ έχει οδηγήσει σε στέρηση πόρων ύψους 150 εκατ. € από τους δενδροκαλλιεργητές, έλλειψη συστήματος ψηφιακής καταγραφής και ελέγχου διακίνησης του γάλακτος, ανούσιους ελέγχους της αγοράς, μη κατοχύρωση ελληνικών ορεινών προϊόντων, αναποτελεσματικούς ελέγχους νοθείας και ελληνοποιήσεων μελιού και έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας προς τους Θεσσαλούς αγρότες μετά τον Daniel.

Featured Image

Ο αγροτικός κόσμος αναμένει τις απαντήσεις του κου Αυγενάκη σε όσα του καταλογίζονται, απαντήσεις ελπίζουμε για τον ίδιο πειστικές, καθώς αλλιώς ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα.

Ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες από επίσημους φορείς, εις βάρος των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά την έκθεση- κόλαφο του Συνηγόρου του Πολίτη, για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την εκκωφαντική προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει σε εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω επαναλαμβανόμενων παραλείψεων εις βάρος των παραγωγών, σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα επιστολή παραίτησης του Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με την οποία φέρεται να καταγγέλλει όχι μόνο δυσλειτουργία του Οργανισμού αλλά και ότι λάμβανε απροκάλυπτες “εντολές” από τον πολιτικό του προϊστάμενο και εποπτεύοντα Υπουργό, για απευθείας αναθέσεις, οι οποίες δεν κάλυπταν έκτακτες ανάγκες, όπως αναφέρει, αλλά αποτελούσαν προφάσεις για αναθέσεις σε τρίτα πρόσωπα εκτός του Οργανισμού.

Η κυβέρνηση των αρίστων πόσο ακόμα θα παίζει παιχνίδια εξυπηρέτησης των “ημετέρων” εις βάρος του αγροτικού τομέα, που αιμορραγεί;

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα οδηγηθεί πάλι στην προσφιλή τακτική απόδοσης ευθυνών στον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ όπως έκανε και με την πρόσφατη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιτέλους θα αναλάβει έμπρακτα τις ευθύνες του;

Featured Image