Η Bentley, μια από τις πιο διάσημες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, θα χρησιμοποιήσει τα λύματα από τη διαδικασία έκθλιψης ελαιολάδου για να μαυρίσει ένα πολύ μαλακό και κορυφαίας ποιότητας δέρμα, με το οποίο θα επενδύσει τα καθίσματά της.

Το εντελώς οργανικό δέρμα ονομάζεται Olive Tan και για την Bentley θέλει να αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα προς την κορυφή. Η Bentley είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τη χρήση εκλεπτυσμένων δερμάτων και γενικότερα υλικών, ωστόσο προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τα διαπιστευτήριά της σε βιώσιμα υλικά. Αυτή η νέα επιλογή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός: Το δέρμα Olive Tan θα είναι ορατό για πρώτη φορά σε ένα νέο μοντέλο Bentley που θα παρουσιαστεί αύριο (Παρασκευή 18 Αυγούστου) στο Monterey Car Week της Καλιφόρνια.

«Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του δέρματος – εξηγεί ο Άγγλος κατασκευαστής αυτοκινήτων – έγκειται σε μια βιώσιμη διαδικασία μαυρίσματος που χρησιμοποιεί ένα οργανικό υποπροϊόν από τη βιομηχανία ελαιολάδου. Προερχόμενο από τα λύματα που εξάγονται κατά τη διαδικασία ελαιοτριβής, το μαυριστικό παραμένει απαλλαγμένο από επιβλαβή μέταλλα, μέταλλα και αλδεΰδες. Αυτή η τεχνική απαιτεί λιγότερο νερό από μια συμβατική διαδικασία μαυρίσματος και προσφέρει επίσης εξαιρετική ποιότητα δέρματος, υψηλότερη συγκέντρωση ανανεώσιμων χημικών ουσιών». Το οργανικό δέρμα που προκύπτει είναι απίστευτα μαλακό και κατάλληλο για να προσφέρεται από την πιο περιζήτητη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Bentley Motors είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Olive Mill Wastewater (OMW) του βυρσοδεψείου Pasubio SpA, μιας κορυφαίας ιταλικής εταιρείας στον κλάδο, σύμφωνα με το olivonews.

Featured Image

Ο Marc Stang, Technical Expert Leather της Bentley Motors, δήλωσε: «Το δέρμα είναι αναπόσπαστο συστατικό του εσωτερικού του αυτοκινήτου μας και πρωταρχικό στοιχείο στη δημιουργία αυτού που ονομάζουμε φινίρισμα της Bentley με την υπογραφή. Είναι επίσης ανθεκτικό, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι το 84 τοις εκατό όλων των αυτοκινήτων Bentley που κατασκευάζονται εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα ​​από αυτήν».

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image