Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε να φτιάξει ένα υπουργείο-στρατηγείο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα», λέει το ΠΑΣΟΚ.

Τον συνεταιρισμό «Νέος Αλιάκμων» στην Ημαθία επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης πιστοποιείται τόσο από το γεγονός ότι τέθηκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από τις καταγγελίες του τελευταίου προέδρου της “ΕΛΓΟ Δήμητρα”. Ο ΕΛΓΑ υπόσχεται αποζημιώσεις, που όμως αδυνατεί να δώσει άμεσα με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης -που πια είναι πολλαπλάσιες- να υπονομεύουν τον σχεδιασμό των αγροτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών, το κεράσι» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και χαρακτήρισε τυπικό τον διάλογο που διεξάγει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Featured Image

«Πρέπει να μιλήσουμε επί της ουσίας για την κλιματική αλλαγή, τι θα αποζημιώνουμε, πως και από που θα εξευρεθούν οι πόροι ώστε να ενισχύσουμε τους κατοίκους της περιφέρειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το 42% των άμεσων ξένων επενδύσεων είναι σε real estate. Θέλουν κάποιοι golden visa; Ας επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση. Δεν μπορεί να ξεπουλάμε την εθνική μας περιουσία και αυτό να το διαφημίζουν ανάπτυξη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποδομώντας το μοντέλο ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Featured Image