Δήλωση – παρέμβαση του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα Ποιότητας Ζωής της υπαίθρου Πρίαμου Ιερωνυμάκη στο Cretaliveγια τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.

Αποστάσεις παίρνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης αρμόδιος για θέματα Ποιότητας Ζωής της υπαίθρου και γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Πρίαμος Ιερωνυμάκης, σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης που συντάχθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της Περιφέρειας για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή και την ακαρπία.

Σε δήλωση – παρέμβαση του στο Cretalive, ο κ. Ιερωνυμάκης τονίζει:

“Η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, κ. Ειρήνη Χουδετσανάκη, ως επιστήμονας, όφειλε να γνωρίζει, ότι ο Ευρωπαϊκός κανονισμός δεν κάνει λόγο πουθενά για στοιχεία δεκαετίας.

Αντιθέτως, ο Κανονισμός μιλάει για στοιχεία τριετίας… Έπρεπε να είναι επίσης γνωστό ότι οι ίδιες οι ΔΑΟΚ έκαναν νομιμοποίηση το 2023 για δύο εκατομμύρια ελαιόδεντρα ως παραγωγικά…Αυτό, επί της ουσίας, ενισχύει το αποτέλεσμα υπέρ των παραγωγών.

Featured Image

Επίσης, με ποια στοιχεία, εφόσον εστάλη ό φάκελος τον Σεπτέμβριο του 2023 έγινε γνωστό ότι η Κρήτη θα παράξει 55.500 τόνους και η ζημιά στις ελιές είναι μόνο 35%;

Τα επίσημα στοιχεία τα έχουν οι ΔΑΟΚ, τώρα που έκλεισε ή ελαιοπαραγωγική περίοδος.

Ενδεχομένως, ο φάκελος που εστάλη τότε να ήταν πολύ καλά τεκμηριωμένος για την δακοκτονία… Όχι όμως για την πραγματική ζημιά.

Επιμένω, βάζοντας όλα τα σωστά στοιχεία στο τραπέζι και σύμφωνα με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής Ένωσης και λέω ότι η ζημιά ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 70%!

Τα στοιχεία που θα ζητήσω για την Κρήτη από τα ελαιουργεία, τα οποία βρίσκονται στα γραφεία των ΔΑΟΚ, θα φανερώσουν την πραγματικότητα”.

Featured Image