Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Alfândega da Fé, στην περιοχή Bragança της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε πρόβλεψη πτώσης περίπου 40% στην παραγωγή κερασιών, λόγω του κρύου και της βροχής που σημειώθηκε τους πρώτους μήνες του έτους παραγωγή κερασιών σε αυτήν την περιοχή της Terra Quente Transmontana, η οποία μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40% της παραγωγής.

“Σε πρώιμες ποικιλίες που αρχίζουν να συλλέγονται στα μέσα Μαΐου παρατηρούνται σχισίματα”, είπε στη Lusa ο πρόεδρος αυτής της γεωργικής δομής, Luís Jerónimo.

Ο Jerónimo πρόσθεσε επίσης ότι, στην παραγωγή κερασιών στη μέση και στα τέλη της σεζόν, θα υπάρξουν επίσης πτώσεις, αλλά δεν μπορούν ακόμη να προσδιοριστούν ποσοτικά την επικράτεια του Alfândega da Faith, ώστε να μπορούν να ποσοτικοποιηθούν», είπε ο ηγέτης τόνους παραγωγής κερασιών στον συνεταιριστικό χώρο, ανέφερε ο Luís Jerónimo.

Featured Image

Ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Alfândega da Fé επισημαίνει τις επιπτώσεις στα εισοδήματα του συνεταιρισμού, αιτιολογώντας ότι τα έξοδα είναι ίδια και η παραγωγή είναι πολύ χαμηλότερη.

«Τα έξοδα είναι ίδια σε την ισόπεδη εφαρμογή φυτοϋγειονομικών προϊόντων, τα οποία είναι πιο ακριβά, επειδή η παραγωγή μας γίνεται βιολογικά και δεν θα έχουμε τη δέουσα οικονομική απόδοση για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το κόστος παραγωγής», κατέληξε.

Η Cooperativa Agrícola de Alfândega da Fé έχει έκταση παραγωγής 30 εκταρίων κερασεώνων, βιοπαραγωγής. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί επίσης ανησυχία για τους παραγωγούς κερασιών στην Terra Quente Transmontana, ιδιαίτερα στον δήμο Alfândega da Fé, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός οπωρώνων αυτού του φρούτου. συνοικία από την Bragança.

Featured Image