Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στις 20-21/04 στη Καλαμάτα.

Παρουσιάστηκαν ομιλίες και παρεμβάσεις που προξένησαν μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσια συζήτηση. Σημαντική ήταν η παρουσία επιστημόνων διαφόρων κλάδων, συνεταιριστών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εισηγήσεις εστίασαν σε πολλά φλέγοντα θέματα που αφορούν τους αγρότες, τους συνεταιρισμούς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το 1ο Αγροτοοικονομικό Φόρουμ με πολύ σημαντικές εισηγήσεις από τους:

Δημήτρη Πετρόπουλο Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου –Παγκοσμιοποίηση και τοπικότητα τροφίμων

Παρασκευόπουλο Αντώνη-Διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας
Οι περιβαντολλογικές εξελίξεις της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο

Δημήτρη Μπουραντά – Πρύτανη του New York college Αθηνών, πρώην πρύτανης της ΑΣΟΕ- Στρατηγική ανάπτυξης του αγροτοδιατροφικού τομέα

Featured Image

Δημήτρη Ζαρρή – Δρ. Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ – M.Sc. Υδρολογίας – Μελετητή Υδραυλικών έργων και Έργων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων
Τα φράγματα στην κλίνη του Προκρούστη – Ευεργετήματα και προβληματισμοί.

Νάσο Μάκιo – Φυσικό MSc EU, Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα
Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη, στον τομέα της γεωργίας

Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα τέσσερα επιστημονικά προγράμματα που συμμετέχει ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: τον Δήμο Καλαμάτας, τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, την ΠΕ Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το ΓΕΩ-ΤΕΕ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τους εκπροσώπους από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το ΕΚΠΑ, το κολλέγιο Αθηνών και τους Δρόμους της Ελιάς που μας στήριξαν με την αιγίδα και τη παρουσία τους στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές- χορηγούς μας: την Foodstandar Α. Ε, την Μεσσηνιακή ΑΕΒΕ, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη –Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Κόκκαλη, την Future Intelligence, την Energy profit, την Terra Cert, τον ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΕ και την BΑΡΙΝΟΤΙΑ.

Featured Image