Έρχεται πρόγραμμα ενίσχυσης βάσει μελέτης που διεξήχθη για το «αποτύπωμα άνθρακα στην παραγωγή βάμβακος» η οποία εκπονήθηκε από τον Καθηγητή του Γ.Π.Α. κ. Μπιλάλη σε συνεργασία με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ).

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Θεσσαλών ΓΗ” ο καθηγητής της Γεωπονικής του Παν. Αθηνών Δημ. Μπιλάλης.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά το πρόγραμμα θα προβλέπει στρεμματική αποζημίωση ύψους 31,7 ευρώ για την ανάληψη δράσεων που θα συμβάλλουν στον περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματος στις εκτάσεις βαμβακοκαλλιέργειας.

Featured Image

Παρέμβαση Στυλιανίδη

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία αναφέρει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στην πιθανή περίπτωση κατά την οποία οι πιστώσεις που θα διατεθούν για το μέτρο δεν θα επαρκούν για την κάλυψη της συνολικής έκτασης βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα (περί τα 2,2 εκατομμύρια στρέμματα), θα επιχειρηθεί με τεχνητό τρόπο ο εν τοις πράγμασι αποκλεισμός των βαμβακοκαλλιεργητών της Θράκης αξιοποιώντας ως πρόσχημα ή κριτήριο περιορισμού τις μικρότερες μέσες στρεμματικές αποδόσεις συγκριτικά με άλλες, δυναμικές περιοχές της χώρας.

“Μετά τα παραπάνω ζητούμε την αμέριστη συνδρομή σας προκειμένου να μπορούν οι βαμβακοκαλλιεργητές της Θράκης να συμμετάσχουν ισότιμα στο συγκεκριμένο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αθέμιτου (τεχνητού) αποκλεισμού τους με κριτήριο τη χαμηλή μέση στρεμματική απόδοση”, τονίζει.

Featured Image