Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

Ένα μεγάλο πρόβλημα στις πλάτες των αγροτών είναι η κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία και το απαρχαιωμένο σύστημα άρδευσης, καθώς κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, τα κτήματα μας να κινδυνεύουν από λειψυδρία και τα αμάξια μας να διαλύονται στους εγκαταλελειμμένους δρόμους.

Μετά από παράπονα αγροτών συγκεκριμένα στο χωριό Πουρί Πηλίου στους δρόμους Πουρί προς Παγανιά, Κόκα προς Πλατάνα και Δέντρα προς Κοπρίσια η εικόνα των δρόμων δεν περιγράφεται με λόγια (ακόμα και τα μουλάρια παραπατούν και τους φεύγουνε τα πέταλα). Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται σε όλο το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου σε όλους τους αγροτικούς δρόμους οι οποίοι είναι εγκαταλελειμμένοι.

Οι αγρότες με χρήματα από την τσέπη τους και με εθελοντική εργασία προσπαθούν να συντηρήσουν τους δρόμους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ήδη τεράστιο κόστος παραγωγής. Ενώ τη μεγαλύτερη ευθύνη για την χρόνια αυτή κατάσταση φέρουν Δήμος, Περιφέρεια και οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Featured Image

Επίσης κάποια πολύ μικρά κομμάτια που επιδιορθώθηκαν και είναι προς υλοποίηση είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών που τα προηγούμενα χρόνια ανυποχώρητα πάλεψαν μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τον συντονισμό της Ομοσπονδίας του νομού. Όμως οι δρόμοι ακόμα είναι σε μαύρα χάλια και απαιτούμε εδώ και τώρα την επισκευή τους.

Πολλά παραμένουν και τα προβλήματα με το σύστημα άρδευσης που είναι απαρχαιωμένο και υποβαθμισμένο. Πολλοί παραγωγοί έχουν ποτίσει μόνο μια φορά τους μηλεώνες τους και οι καλλιέργειες κάστανου δεν δικαιούνται καθόλου νερό διότι δεν επαρκεί. Είναι αδιανόητο εν έτη 2023 να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα ειδικά στο Πήλιο που το χειμώνα πνιγόμαστε από το νερό!

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί τους αγρότες να είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα καθώς το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές δράσεις για διεκδίκηση λύσεων σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού, όπως σημειώνεται.

Τέλος οι αγρότες Διεκδικούν
Άμεση επισκευή, συντήρηση και καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας και του οδικού δικτύου, το οποίο βρίσκεται σε μαύρα χάλια.
Άμεση αναβάθμιση και συντήρηση του απαρχαιωμένου συστήματος άρδευσης.
Σημειώνεται πως οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση είναι από το Πουρί προς Παγανιά και από την Κόκα προς Πλατάνα.

Featured Image