Την αγωνία και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου του Β. Έβρου φέρνει στη Βουλή, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – Αναφορά, ο Βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος ΚΤΕ Υποδομών και Μεταφορών της παράταξης, Απόστολός Πάνας.

Οι Βουλευτές σε συνέχεια της επιστολής του συντονιστικού μπλόκου Β. Έβρου, την οποία υπογράφουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βλυσσας, Ορεστιάδας, Τριγώνου, εκθέτουν την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους: «..για τα υφιστάμενα αλλά τα νέα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι κατά την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου … με κυριότερα τις τεράστιες μειώσεις στις ενισχύσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων που προκαλούνται από την εφαρμογή της ΚΑΠ και την απαίτηση της ΔΕΗ που προκάλεσε τρύπα στους π/υ των οργανισμών την οποία οι ίδιοι καλούνται να πληρώσουν άμεσα».

Επιπλέον, παραθέτουν τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, τα οποία είναι:
Μείωση κόστους παραγωγής
Επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα.
Άμεσα μέτρα και έλεγχοι ώστε να σταματήσουν οι παράνομες ελληνοποιήσεις.
Αναθεώρηση του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Featured Image

Καθώς και τα αιτήματα των παραγωγών Β. Έβρου, τα οποία είναι:

Μη εφαρμογή της ΚΥΑ που αφορά την απαίτηση της ΔΕΗ μέρους της επιδότησης ρεύματος για τη διετία 2022-2023.
Διαφωνία με την εξαγγελία για συγχωνεύσεις των ΟΕΒ σε ένα περιφερειακό σχήμα.
Πρόσθεση του ηλίανθου στις επιδοτούμενες καλλιέργειες.
Πραγματοποίηση έργων υποδομών, όπως είναι: εκσυγχρονισμός του φράγματος στο Θεραπειό, υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στο σύνολο της, αυτοματοποίηση του αρδευτικού συστήματος, αναδασμός στις περιοχές που δεν έχει πραγματοποιηθεί, αντιπλημμυρικά έργα.
Απόδοση τίτλων κυριότητας στους ακτήμονες αγρότες της περιοχής του Β. Έβρου.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι, επειδή τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω Επιστολή τεκμηριώνουν εύλογα και δίκαια αιτήματα, παρακαλείσθε για την άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων σχετικών ενεργειών, καθώς και για την ενημέρωση της Βουλής.