Στη Βέροια βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκης, όπου και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής.

Ο κ. Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος στον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας έθεσε το ζήτημα τυχόν αποζημιώσεων για την ακαρπία την περσινή, αλλά και τις φετινές ζημιές στις πρώιμες ποικιλίες βερίκοκων κ.λπ. Όπως είπε: “σαφώς και είναι στα θετικά ότι με το νέο κανονισμό ΕΛΓΑ θα συμπεριληφθούν νέοι κίνδυνοι καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει με τον καιρό και τις ζημιές. Ήδη υπάρχουν ζημιές στα πρώιμα βερίκοκα και ακούγεται ότι ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να μας αποζημιώσει. Χρειαζόμαστε έστω μια μικρή αναπνοή για την ακαρπία και περιμένουμε μια απάντηση”.

Από την πλευρά του ο ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκης με την απάντησή του, δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας, μη μασώντας μάλιστα τα λόγια του. “Με βάση τον υφιστάμενο κανονισμό ΕΛΓΑ, δεν υπάρχουν χρήματα. Το γεωργικό αποθεματικό το χρησιμοποιήσαμε για τη Θεσσαλία, όπως και συνολικά εκεί δώσαμε για τις αποζημιώσεις τόσα δις ευρώ. Με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν χρήματα. Αν τυχόν στην πορεία προκύψει κάποιο εργαλείο, σαφώς και θα το διεκδικήσουμε”.

Featured Image

Δείτε το σχετικό βίντεο

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image