Η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο θα συνεχιστεί και για το 2023, με το δημοσιονομικό κόστος να εκτιμάται στα 76 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε από την Κοζάνη στις 14 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο καθιερώνεται και για το 2023 – με τον ίδιο τρόπο που ίσχυσε το 2022 – μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιείται στη γεωργία, δηλαδή στο αγροτικό πετρέλαιο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι στην κυβέρνηση θεωρούν ξε-γραμμένη υπόθεση την… ψήφο των αγροτών, δεν φαίνεται να πιέζονται να πληρώσουν ΕΦΚ πετρελαίου έως την ερχόμενη Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας πλήρως το Agronewsbomb.

Featured Image

Η κυβέρνηση κρατά “καβάτζα” τα χρήματα της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, για να τα διαθέσει ίσως σε περίπτωση που βρεθεί σε δύσκολη θέση πριν τις δεύτερες κάλπες.

Η τακτική αυτή η παρελκυστική της κυβέρνησης σε σχέση με τις πληρωμές γενικότερα έχει εξοργίσει έτι περαιτέρω τον αγροτικό κόσμο, που πληρώνει πανάκριβα για να παράξει, αλλά έχει εναντίον το κράτος σε ό,τι κι αν κάνει.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image