Τους λόγους, για τους οποίους κατά τον ίδιο πάντα, η τιμή του αρνιού φέτος το Πάσχα είναι υψηλότερη επιχείρησε να εξηγήσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε σχετική ερώτηση.

«Ένα αρνί από ένα αρνί ή ένα αμνοερίφιο από ένα άλλο έχει διαφορά σε ό,τι αφορά το βάρος. Ένα πιο βαρύ προφανώς αρνί θα είναι πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ, ένα πιο μικρό», είπε ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Είχαν προηγηθεί οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι ο στόχος για αρνί με 10 ευρώ το κιλό που είχε θέσει η κυβέρνηση δεν επετεύχθη.

«Στόχος μας ήταν να έχει επιλογές ο καταναλωτής. Εγώ μπορεί να πάρω το αρνί ή το κατσίκι από τον κρεοπώλη που τον εμπιστεύομαι και να δώσω 1-2 ευρώ παραπάνω. Υπάρχουν κρεοπωλεία και κρεοπωλεία» σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας.

ΣΥΡΙΖΑ: Μας ενημέρωσε ότι το αρνί δεν είναι ακριβό αλλά… βαρύ

Featured Image

Καυστική ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο οποίος σημείωσε ότι ο Κώστας Σκρέκας μας ενημέρωσε ότι το «αρνί που δυσκολεύονται να αγοράσουν οι πολίτες για το Πάσχα, δεν είναι ακριβό αλλά… βαρύ. Αν θέλουν οι καταναλωτές φθηνότερο, μπορούν να επιλέξουν ένα ελαφρύτερο, σύμφωνα με τον υπουργό».

«Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης το ρίχνει στις… ασκήσεις φυσικής. Και μη χειρότερα», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα μικρά αμνοερίφια, φεύγουν από τον κτηνοτρόφο σε υψηλότερες τιμές, σε σύγκριση με τα πιο βαριά αμνοερίφια.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image