Featured Image

Πριν από λίγο μόλις καιρό είχαμε αναφερθεί στο ενδεχόμενο ενός ριζικού ανασχηματισμού της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Στο δρόμο προς τις κάλπες την άνοιξη, ο ανασχηματισμός έχει κλειδώσει και αναμένεται πολύ σύντομα. Ενδιαφέρον μεγάλο υπάρχει για τις εξελίξεις στο ΥΠΑΑΤ, με τους περισσότερους να θεωρούν ήδη… φευγάτο τον Γ. Γεωργαντά.

Αιτία, η εμμονή για μεταφορά του ΟΣΔΕ στο gov κατόπιν πιέσεων από συγκεκριμένους κύκλους της αγροτικής οικονομίας, που μόνο το καλό του κλάδου δεν θέλουν. Μια εμμονή που έχει προκαλέσει ένα σωρό αδικίες στις πληρωμές που έχουν πάει πίσω και γίνονται με ρυθμούς χελώνας.

Featured Image

Ότι αποχωρεί ο ΥΠΑΑΤ από το συγκεκριμένο Υπουργείο είναι λίγο πολύ… πανθομολογούμενο, αλλά το σημαντικό είναι και ποιος θα τον αναπληρώσει. Εδώ οι πληροφορίες επιμένουν να θέλουν για αντικαταστάτη του από καθαρά αγροτικό νομό της χώρας.

Εκτός τα των ΟΣΔΕ-πληρωμών, εκείνο που τρώει τον Γ. Γεωργαντά είναι και η κατάσταση στην αγορά των αγροτικών προϊόντων, όπου βασιλεύουν οι χαμηλές τιμές και η ασυδοσία.