Οι αιτήσεις για τις στρεμματικές ενισχύσεις μέσω ΚΑΠ για το 2023 μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Μαΐου 2023 στη Γαλλία. Αντίθετα στην Ελλάδα δεν έχουν καν αρχίσει και ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει δράσεις και να πάρει μέτρα καθώς οι επιδοτήσεις πλέον είναι σε κίνδυνο.

Το έτος 2023 είναι το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΓΠ 2023-2027 που περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Αυτό το νέο πλαίσιο απαιτεί στενότερη υποστήριξη για τους αιτούντες βοήθεια για να εξηγήσουν αυτά τα νέα χαρακτηριστικά κατά τη στιγμή της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Marc Fesneau, Υπουργός Γεωργίας και Επισιτιστικής Επάρκειας, αποφάσισε να παραχωρήσει επιπλέον χρόνο για την ηλεκτρονική δήλωση της ενίσχυσης της ΚΓΠ.

Featured Image

Ως εκ τούτου, τα αρχεία PAC 2023 μπορούν να υποβληθούν χωρίς να επιβληθούν εκπρόθεσμες κυρώσεις για παρατεταμένη κατάθεση έως τις 31 Μαΐου . Επιπλέον, για να μην προκληθεί καμία αναστάτωση σε σχέση με τα σχέδια των αιτούντων ενίσχυση, η ημερομηνία της 15ης Μαΐου παραμένει η ημερομηνία αξιολόγησης των δεσμεύσεων του αιτούντος, ιδίως όσον αφορά την ημερομηνία κατά την οποία τα δηλωθέντα αγροτεμάχια είναι διαθέσιμα σε ο γεωργός ή η επαλήθευση της ιδιότητας του ενεργού αγρότη.

Όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης που μπορούν καλούνται να μην αναβάλουν τη δήλωσή τους για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή πρόοδο της εκστρατείας του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πλαίσιο ΚΓΠ 2023-2027 θα επιτρέπει στους αιτούντες σε περίπτωση λάθους να διορθώνουν τη δήλωσή τους μετά την οριστικοποίηση, εφόσον αυτό δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα ελέγχου της ζητούμενης ενίσχυσης. Έτσι, για παράδειγμα, εάν ένας αιτών έχει δηλώσει προληπτικά όλες τις εκτάσεις αλιευμάτων του σύμφωνα με την ΚΓΠΣ 8, μπορεί να αποσύρει από την αίτησή του για ενίσχυση, μετά την υποβολή, τις εκτάσεις που τελικά δεν χρειάζεται να συμμορφωθούν με τον ελάχιστο συντελεστή.

Featured Image