Μέχρι τις 7.30 το απόγευμα της Μ. Δευτέρας έστελναν παρτίδες πληρωμής στην τράπεζα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οπότε τα χρήματα, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως καθυστερήσουν να φανούν…

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων έτους 2023 και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, συνολικού ύψους περί τα 400 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα φανεί οι ενισχύσεις για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, ενώ ορισμένοι παραπονιούνται για τις συνδεδεμένες στο μαλακό σιτάρι. Όσον αφορά στο καλαμπόκι οι πιστώσεις έτρεξαν μετά τις 9 το βράδυ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Agronewsbomb, πραγματοποιήθηκε και πληρωμή υπολοίπων ενιαίας 2023, όπως είχε άλλωστε δεσμευθεί το ΥπΑΑΤ.

Σε κάποιες ζώνες, ειδικά με την συνδεδεμένη του καλαμποκιού έχει δημιουργηθεί σύγχυση, καθώς οι παραγωγοί δεν γνώριζαν, ανάλογα και την περιοχή, αν είναι επιλέξιμοι ή όχι.

Featured Image

Σημειωτέον ότι από Μ. Τρίτη έως Μ. Πέμπτη το αργότερο αναμένεται και η πίστωση των οικολογικών σχημάτων, καθώς λέγεται ότι πήγε σε ΦΕΚ η απόφαση με τα ποσά, για τα οποία σε μεγάλο βαθμό σας ενημερώσαμε με άλλα άρθρα.

Να αναφέρουμε επίσης ότι οι σημερινές πληρωμές σε κάποιους παραγωγούς θα φανούν ενδεχομένως αύριο, ανάλογα και την τράπεζα στην οποία διατηρούν το λογαριασμό τους, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η όλη διαδικασία σήμερα σε γενικές γραμμές κύλησε ομαλά… αν και δεν λείπουν και κάποια παράπονα παραγωγών, όπως συμβαίνει πάντοτε. Το στοίχημα τώρα για ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ είναι οι πληρωμές των οικολογικών σχημάτων, να ολοκληρωθούν επίσης ομαλά και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image