Έρχεται άστατο σκηνικό πριν το Πάσχα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση.

Άστατος ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα γίνει η Ανάσταση, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Οι βοριάδες μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα ταλαιπωρήσουν τις συγκοινωνίες μέσα στο Αιγαίο καθώς τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Οι βροχές θα είναι λίγες και δεν θα δημιουργήσουν αξιόλογα προβλήματα και θα αφορούν κυρίως την ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός φαίνεται να μας τα χαλάει την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, και τη Δευτέρα του Πάσχα με αρκετές βροχές, καταιγίδες και τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση.

Φαινόταν, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το άστατο καιρό μοτίβο το οποίο θα λάβει χώρα προς το τέλος της εβδομάδας, επηρεάζοντας και το μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, όπου σε πολλές περιοχές θα έχουμε βροχοπτώσεις και υποχώρηση του υδραργύρου.

Βροχές ακόμα και μέσα στη νύχτα του Σαββάτου δείχνουν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά

Ο καιρός μέρα παρά μέσα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Featured Image

Υπάρχει ένα πεδίο υψηλών πιέσεων από την περιοχή της βορειανατολικής Ευρώπη στο οποίο δημιουργεί τους πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις ανέμους καθώς αύριο, Τρίτη, θα φτάσουμε τα 8 μποφόρ ιδιαίτερα προς το κεντρικό Αιγαίο.

Είναι οριακή η κατάσταση για απαγορευτικό στα λιμάνια λόγω ανέμων.

Μεγάλη Τρίτη αναμένονται πολύ δυνατοί βοριάδες λίγες βροχές προς τα ανατολικά και νότια.

Από μεγάλη Τετάρτη θα υποχωρήσουν οι βοριάδες, Μεγάλη Πέμπτη με Μεγάλη Παρασκευή ήπιος γενικά ο καιρός με λίγες βροχές προς τη βόρεια Ελλάδα και από Μεγάλο Σάββατο ιδιαίτερα από μεσημέρι και μετά μας πλησιάζει μία οργανωμένη κακοκαιρία.

Μεγάλη Παρασκευή που έχουμε και τον Επιτάφιο θα δούμε χαρακτηριστικά προς την βόρεια Ελλάδα, από Θεσσαλία και επάνω βροχές.

Μεγάλο Σάββατο οργανώνεται σιγά σιγά η κακοκαιρία που έρχεται από δυτικά. Θα χαλάσει ο καιρός πρώτα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, μέσα στη νύχτα και την Κυριακή του Πάσχα η κακοκαιρία θα γενικευτεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ακόμα και μέσα στο Αιγαίο με αρκετές βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας.

Από Δευτέρα του Πάσχα περιορίζεται αυτή η κακοκαιρία και βλέπουμε έναν πιο βελτιωμένο καιρό.

Θα μας προσεγγίσει μία ποσότητα αφρικανικής σκόνης, αλλά οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο θα περιορίσουν την επέκτασή της.

Featured Image