Τραγική η κατάσταση στην αγορά της Καλαμών με την τιμή παραγωγού να κυμαίνεται σήμερα για την αποθηκευμένη ελιά στα 70 λεπτά κατά μέσο όρο, ως αποτέλεσμα και της τραγικής επιλογής Γεωργαντά να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ για το Kalamata Olives.

Σε δραματικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο ελαιοπαραγωγικός κόσμος που παράγει Καλαμών, με την τιμή σήμερα να κυμαίνεται στα 70 λεπτά το κιλό κατά μέσο όρο, δηλαδή 70 και 80 λεπτά κάτω από το κόστος.

Η λαλίστατη κατά τα άλλα κυβέρνηση φρόντισε να παρέμβει στην τιμή των αμνοεριφίων, φυσικά για να ρίξει τις τιμές, όμως τώρα το μόνο που κάνει είναι να κρύβεται.

Featured Image

Χιλιάδες οικογένειες σε τέσσερις και πέντε νομούς της χώρας φυτοζωούν, αλλά στο ΥπΑΑΤ δεν μιλάει κανείς. Ο δε Γ. Γεωργαντάς δεν προλαβαίνει μάλλον να ασχοληθεί αφού τρέχει και δεν φτάνει να μαζέψει ψήφους στο Κιλκίς, μήπως και ξαναεκλεγεί.

Ο αγροτικός κόσμος των ελαιοπαραγωγικών περιοχών πλήττεται αυτές τις ημέρες και από μεγάλες ζημιές από τον καιρό, αλλά ο ΕΛΓΑ, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες ασχολείται μόνο με συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αποζημιώνοντας μόνο ορισμένα προϊόντα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image