Featured Image

Το πολιτικό σύστημα εμπαίζει τους παραγωγούς με την απόφαση του ΥπΑΑΤ για το ΠΟΠ να φέρνει κατάρρευση τιμών, όπως ανέμεναν όσοι γνώριζαν τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των αγροτών.

Τραγική είναι η κατάσταση πλέον στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές, με εμπορικές πράξεις παραγωγών – εμπόρων στην ελιά Καλαμών, ακόμα και στα 50 λεπτά το κιλό.

Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb, από παραδοσιακά χωριά του δήμου Μεσολογγίου, όπου οι ελαιοπαραγωγοί βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος και την τιμή του προϊόντος τους δυο και τρεις φορές κάτω του κόστους.

Πλέον, αν η πολιτεία δεν αναλάβει κάποιου είδους δράση, ένα μεγάλο μέρος των ελαιώνων σε αρκετούς νομούς, οδεύει για εγκατάλειψη.

Featured Image

Αυτό που διερωτώνται πλέον οι παραγωγοί είναι πώς γίνεται να τους έλεγαν πριν ότι η απόφαση για το ΠΟΠ Καλαμάτα είναι θετική για το προϊόν και οδηγεί σε αύξηση των εξαγωγών και την ίδια ώρα το προϊόν να φεύγει μπιρ παρά. Επίσης, διερωτώνται γιατί όσοι υποστήριζαν με θέρμη την τραγική απόφαση του ΥπΑΑΤ, τώρα, με τις τιμές στα τάρταρα, δεν μιλούν καθόλου…

Οι αγρότες ζητούν να λογοδοτήσουν μια φορά οι υπεύθυνοι για αυτό το νέο κάζο, που οδηγεί σε χρεοκοπία χιλιάδες εκμεταλλεύσεις.

Newsroom Agronewsbomb