Featured Image

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Γυναικείου Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κηρύσσεται η έναρξη δειγματοληπτικών ελέγχων στις δηλωμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Μελών του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

“Με χαρά ανακοινώνουμε πως σε συνέχεια των ενεργειών του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και έπειτα από τις συντονισμένες δράσεις του Δ.Σ., με την πολύτιμη βοήθεια της κας Μπόκα Γεωργίας – Αντιπροέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Σάββατο 16 Απριλίου θα μεταβούν στην περιοχή μας οι κύριοι Δρ. Δημήτρης Τριαντακωνσταντής (Εντεταλμένος Ερευνητής) και Σπυρίδων Δέτσικας (Γεωπόνος) από το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων ΕΛΓΟ, ώστε να λάβουν δείγματα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Η λήψη δειγματοληπτικών εδαφολογικών δειγμάτων της περιοχής μας, όπως έχει τονιστεί και στις προηγούμενες συναντήσεις, στοχεύει στην εκτίμηση της κατάστασης και ποιότητας του εδάφους προκειμένου να λάβουν γνώση τα Μέλη του Συνεταιρισμού ποιες είναι εκείνες οι καλλιέργειες που ενδείκνυνται και ποια τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν. Ο έλεγχος συμβατότητας καλλιεργειών αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας, την μείωση του κόστους και του χρόνου, αλλά και την αύξηση της ανθεκτικότητας των προϊόντων που θα καλλιεργηθούν. Κυρίως αναμένεται να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της καλλιεργητικής δραστηριότητας του Συνεταιρισμού, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς και την περιοχή μας.
Για το Δ.Σ:
η Πρόεδρος Παυλόπουλου Παναγιώτα
Γραμματέας Σατολιά Άννα.”

Featured Image

Agrogata

Πηγή φωτογραφίας: kleitorianews.gr