Featured Image

Την Τετάρτη 5 Απριλίου πραγματοποιείται η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΘΕΑΣ στο ξενοδοχείο President.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεγάλη ήταν προσέλευση από πολιτικά κόμματα, φορείς, καθηγητές, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες των μελών της ΕΘΕΑΣ.

Στη Συνέλευση έγινε απολογισμός του περασμένου έτους. Ένας απολογισμός που μόνο πλούσιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έγιναν παρεμβάσεις από την νεοσύστατη οργάνωση, παρά μόνο για θέματα ήσσονος σημασίας.

Σ’ αυτό το χρόνο ΕΘΕΑΣ, όπως θα περίμενε, η βάση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, θα έπρεπε να έχει πάρει πιο ζεστά τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, όπως τα κόστη παραγωγής, τα ζητήματα των χαμηλών τιμών και της αγοράς, των ελέγχων για νοθείες κ.λπ. Αντ’ αυτού μόνο επιδερμική μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ενασχόλησή της με τα οξέα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αναζητούν μορφές εκπροσώπησης.

Featured Image

Απουσία Γεωργαντά – μήνυμα για το ΟΣΔΕ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΘΕΑΣ σημαδεύτηκε και από την απουσία του αρμόδιου ΥΠΑΑΤ κ. Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος προφανώς ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα σχετικά με το ΟΣΔΕ και το κεφάλαιο πληρωμές, ένα μήνυμα που προφανώς εξέπεμψε προς σαφείς κατευθύνσεις…

Newsroom Agronewsbomb