Σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων, συλλογικοτήτων, εκπροσώπων δημοτικών αρχών και περιφερειακής αρχής θα πραγματοποιήσουν οι αγωνιζόμενοι πλημμυροπαθείς αγρότες την προσεχή Κυριακή.

Οι αγρότες από τις πληγείσες και πλημμυρόπληκτες περιοχές της Λάρισας και των Δήμων Αγιάς, Κιλελέρ και Ρήγα Φεραίου βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι στον κόσμο Πλατυκάμπου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από τις πλημμύρες, που έπληξαν την Θεσσαλία, όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στον εξοπλισμό και το βασικό πρόβλημα παραμένει ότι τα χωράφια, ειδικά στις παρακάρλιες περιοχές είναι κάτω από το νερό χωρίς να γνωρίζουν πότε και πως θα αποστραγγιστεί το νερό στα 180.000 πλημμυρισμένα στρέμματα, και πόσα χρόνια θα χρειαστούν τα χωράφια να γίνουν ξανά παραγωγικά.

Σε αυτό ο πλαίσιο αγωνίζονται, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους, για να παραμείνουν στα χωριά και να καλλιεργούν τα χωράφια, για να μην ερημώσουν τα χωριά και οι ίδιοι μείνουν άνεργοι. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνική ζωή του Νομού Λάρισας.

Το αγροτικό εισόδημα και η παραγωγή σε μεγάλο βαθμό καθορίζει όλη την κοινωνική και οικονομική ζωή της Λάρισας και κατ’ επέκταση της Θεσσαλίας. Οι μεταποιητικές βιομηχανίες με χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν χάρη στην αγροτική παραγωγή, τα μαγαζιά γεωργικών εφοδίων, τα εμπορικά καταστήματα και τα μαγαζιά εστίασης κ.α.

Featured Image

Οι αγρότες του Μπλόκου Πλατυκάμπου απευθύνουν κάλεσμα στην Περιφερειακή και Δημοτικές Αρχές, και σε όλους τους φορείς του Νομού, τις άλλες επιτροπές πλημμυρόπληκτων που υπάρχουν, τις Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους όλης της Θεσσαλίας, εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες να συμμετέχουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μπλόκου Πλατυκάμπου, παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν ότι «θέλουμε να εκφραστεί η συμπαράσταση όλων των φορέων στα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και στον δίκιο και αξιοπρεπή αγώνα μας και να είναι μαζί μας ώστε η Κυβέρνηση να δώσει άμεσο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ουσιαστικών και δίκαιων λύσεων.Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας για επικοινωνία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει μπει στον κόπο ούτε καν τηλεφωνικά να μιλήσει μαζί μας για να ξέρουμε αν θα γίνει ή όχι η συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Παραμένουμε ανυποχώρητα στον κόμβο και εντείνουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνοντας με συμβολικό κλείσιμο της ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου την Κυριακή 1 το μεσημέρι.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα συμμετοχής και συμπαράστασης στους συγχωριανούς μας και συναδέλφους μας αγρότες από όλη την Θεσσαλία, είναι κοινός ο αγώνας μας και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!».

Πηγή: ertnews.gr

Featured Image