Μήπως και η Ελλάδα να επιδιώξει μια αύξηση του ποσού;

Ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Αγροτικών Επενδύσεων (AFIR) Ρουμανίας ξεκίνησε, στις αρχές Νοεμβρίου, τη γραμμή χρηματοδότησης DR-30 – Υποστήριξη για την εγκατάσταση νέων αγροτών. Μέσω αυτής, οι νέοι αγρότες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μη επιστρεφόμενη στήριξη 70.000 ευρώ.

Αν και η παρέμβαση είναι μια από τις πιο αναμενόμενες του τρέχοντος οικονομικού έτους, επί του παρόντος δεν υπάρχουν πάρα πολλοί δικαιούχοι που συρρέουν για πρόσβαση σε αυτήν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στην ιστοσελίδα του AFIR, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής μόνο 167 αιτήσεις χρηματοδότησης για την εγκατάσταση νέων αγροτών.

Featured Image

Η ορεινή περιοχή ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής, με 165 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για αυτό το στοιχείο, ενώ υποβλήθηκαν μόνο 2 αιτήσεις χρηματοδότησης για την ορεινή περιοχή.

Επιπλέον, ειδικοί στην πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν προειδοποιήσει ότι οι τρέχουσες συνθήκες στον οδηγό για τη δημιουργία νέων αγροτών θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα ενθαρρύνουν ορισμένους δικαιούχους να σταματήσουν να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης. Ωστόσο, οι ειδικοί αναμένουν ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που το όριο ποιότητας θα πέσει στις 60 μονάδες, μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα εξαντληθεί.

Πηγή: agro-tv.ro

Featured Image