Αντί η κυβέρνηση να διατηρήσει το καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2019 και εξασφάλιζε μια καλή ροή πληρωμών, πήγε σε λύσεις με αβέβαιη αποτελεσματικότητα.

Αν κάτι κρίνεται εκ του αποτελέσματος, τότε εύκολα κάποιος μπορεί να πει ότι η πολυσυζητημένη μετάβαση του ΟΣΔΕ στο gov.gr και η μεταφορά των δεδομένων στο cloud του δημοσίου, μόνο παρατράγουδα έχει φέρει.

Τέσσερα χρόνια τώρα οι αγρότες ακούνε ότι με τη μετάβαση του ΟΣΔΕ στο gov.gr τα κόστη των δηλώσεων θα πέσουν και οι πληρωμές θα έχουν κανονική ροή. Αντ’ αυτού, το μόνο που βλέπουν, είναι καθυστερήσεις πληρωμών, περικοπές επιδοτήσεων και είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα σε ένα καθεστώς ανασφάλειας.

Featured Image

Στην κατάσταση αυτή έχουν οδηγήσει βέβαια, εκτός από τις επιλογές, που αναφέραμε και λανθασμένες επιλογές προσώπων. Γιατί κύριοι της κυβέρνησης αλλάξατε τον μηχανισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2019, όταν όλα κατά κοινή ομολογία πήγαιναν ρολόι; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που ταλανίζει χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι βλέπουν όλα αυτά τα χρόνια αύξηση των χρεώσεων για το ΟΣΔΕ και… αβεβαιότητα. Αβεβαιότητα για τις πληρωμές, αβεβαιότητα για τα προϊόντα λόγω κλιματικής αλλαγής και πάει λέγοντας. Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο πια σε αυτή τη χώρα να είσαι αγρότης.

Και κάτι τελευταίο…. με τις παραιτήσεις και την κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές προς τους αγρότες οι επόμενες θα γίνουν κανονικά ή θα υπάρξει και νέα ανωμαλία; Οι θεσμικοί που σιγόνταραν αυτή την κατάσταση αβεβαιότητας, με ποιο τρόπο θα πληρώσουν την αποτυχία;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image