Μεγάλη η ζήτηση για τα τριφύλλια, που στην Κρήτη, πληρώνονται μέχρι και 65 λεπτά το κιλό.

Έχει ακριβύνει πολύ νωρίς φέτος το τριφύλλι που πληρώνεται στον παραγωγό μέχρι και 38 λεπτά το κιλό. Ωστόσο το πρόβλημα είναι φέτος πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, ιδίως σε περιοχές όπως η Θεσσαλία. Ως εκ τούτου, αρκετές μονάδες καλύπτονται με πέλλετ τριφυλλιού, που επίσης έχει ακριβύνει.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb o Αποστόλης Εκίζογλου, από την περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας “δεν υπάρχουν αποθήκες με τριφύλλια στην περιοχή μας.. ούτε για δείγμα. Ακόμα και 50-60 μπάλες που ζητάνε κάποιες μονάδες για τα μανάρια, είναι δύσκολο να τις βρει κανείς. Ως εκ τούτου οι τιμές έχουν ανεβεί πολύ για την εποχή, φθάνοντας τα 35-28 λεπτά το κιλό και έπεται συνέχεια”.

Featured Image

Σύμφωνα με τον κ. Εκίζογλου η όλη αυτή κατάσταση έχει στρέψει τις μονάδες στα πέλλετ τριφυλλιού, τα οποία για παράδοση από το εξωτερικό στην Καρδίτσα για παράδειγμα έχουν μια τιμή 35 λεπτά.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη ειδικά για τους κτηνοτρόφους, αφού χωρίς τριφύλλια δεν υπάρχουν αποδόσεις σε γάλα. “Οι τιμές στην Κρήτη που αγοράζουμε τριφύλλια οι κτηνοτρόφοι έχουν φθάσει στα 60-65 λεπτά με τα μεταφορικά, φέρνοντας ασφυξία στις μονάδες’, τονίζει από την πλευρά του ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος στον κτηνοτροφικό σύλλογο Μυλοποτάμου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image