“Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Bέροιας κατά το έτος 2023 ζημιές προξενήθηκαν σε διάφορες καλλιέργειες ( κυρίως δενδρώδεις καλλιέργειες, κηπευτικών, αμπελοειδή, αρρότριες καλλιέργειες βαμβάκια κ.λ.π.) από καλυπτόμενα αίτια (παγετοί, χαλάζια , βροχοπτώσεις ) στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Ημαθίας, έγιναν 242 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 8906 δηλώσεις. Το έργο των εκτιμήσεων για όλες τις ζημιές ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α.

Στην συνέχεια γίνεται η συγγραφή των πορισμάτων από τους γεωτεχνικούς του ΕΛ.Γ.Α. και η κατοχύρωση τους στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΛ.Γ.Α. και ακολουθεί η κοινοποίηση τους και η καταβολή των αποζημιώσεων.

Κατόπιν τούτου και για τις ζημιές στην προαναφερόμενη Π.Ε οι γεωτεχνικές υπηρεσίες του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α Βέροιας βρίσκονται στο στάδιο της συγγραφής και της κοινοποίησης των πορισμάτων και θα ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις του 2023 στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς οι οποίες και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2024 (σημ, τους πρώτους μήνες)”. Αυτό αναφέρει ο ΕΛΓΑ σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη βουλή.

Featured Image

Δείτε το έγγραφο

elga

Featured Image