Πλήθος επαφών και αναλυτική συζήτηση για πολλά ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους σε ολόκληρη την Αχαΐα είχε το διήμερο που μας πέρασε, Παρασκευή 10 και χθες Σάββατο 11 Μαΐου κατά την επίσκεψή της στην Αχαΐα, η υποψήφια υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υφυπουργός Α.Α.&Τ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Το Αίγιο ήταν χθες ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης καθώς, πριν την αναχώρησή της, πραγματοποιήθηκε και ομιλία σε στελέχη και φίλους στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Το πρόγραμμα της κα Τελιγιορίδου ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό (Α.Γ.Σ) Καλαβρύτων με συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του και ακολούθησαν συνάντηση με το συντονιστικό με μέλη της Ο.Μ. Καλαβρύτων, συνάντηση στην «Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.-Ο.Τ.Α. (πρώην ΚΤΑΔΑ) και περιοδεία σε Κλειτορία, Τριπόταμα, Πάος και Χαλανδρίτσα όπου έγινε συνάντηση με τα συντονιστικά των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Φαραί και Τριταία και κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής.

Χθες το πρωί στο Αίγιο έγιναν συναντήσεις με συνεταιριστές και αγροτοσυνδικαλιστές περιοδεία και σε Διακοπτό και Ακράτα και συνάντηση με τα συνάντηση τ5ων Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιοχή.

Featured Image

Τα κύρια σημεία των συζητήσεων αφορούσαν το υψηλό κόστος παραγωγής, την ενέργεια, τις χαμηλές τιμές σε γάλα – γαλακτοκομικά, εσπεριδοειδή, ειδικά για την Αιγιάλεια συζητήθηκε το σταφιδικό πρόβλημα ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην περικοπή των επιδοτήσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και την αποδιοργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των αποζημιώσεων στους παραγωγούς σε μια περίοδο που η Κλιματική Κρίση προκαλεί τεράστιες καταστροφές με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον και να εγκαταλείπεται η γη.

Πηγή: aigiovoice.gr

Featured Image