Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία έθεσε η ΠΕΚ στο νέο ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μεταξύ άλλων, όπως δήλωσε στο Agronewsbomb o γενικός γραμματέας της ΠΕΚ Νίκος Παλάσκας: “ζητήσαμε από τον υπουργό ειδική πρόνοια για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους και με τη νέα ΚΑΠ, αλλά και ενισχύσεις για το κόστος παραγωγής, για τις οποίες μας υποσχέθηκαν ότι το βλέπουν αλλά για προς το χειμώνα”.

Σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα, κατά πληροφορίες ο Λ. Αυγενάκης, είπε στους κτηνοτρόφους ότι για το 2023 και το 2024 λίγο πολύ θα είναι ίδια τα πράγματα και δεν θα υπάρξουν απώλειες, ενώ αναφορικά με το αίτημα για διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε φυτική και ζωική παραγωγή από το ΥπΑΑΤ είπαν ότι κι αυτό το εξετάζουν.

Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν προστασία της Φέτας από φαινόμενα νοθείας και ενίσχυση της διεπαγγελματικής, αλλά και να πάει η εξισωτική στους πραγματικούς κτηνοτρόφους.

Ανάρτηση Αυγενάκη

Featured Image

“Η κτηνοτροφία στη χώρα μας πρέπει να ανακτήσει τον σπουδαίο ρόλο της για την εθνική μας οικονομία! Αυτό ήταν το κοινό συμπέρασμα της συνάντησης που είχαμε μαζί με τον Υφυπουργό Σταύρο Κελέτση, τους Γ.Γ ΚώσταΜπαγινέτα και ΓιώργοΣτρατάκο, με τον Πρόεδρο Στέργιο_Κύρτσιο και τα Μέλη της ΠΕΚ.

Τους διαβεβαίωσα πως κινούμαστε ταχύτατα με γνώμονα τη διαφάνεια, την τάξη και τη νομιμότητα προκειμένου να κάνουμε πραγματικές τομές που θα βελτιώσουν άρδην την καθημερινότητα των κτηνοτρόφων και θα ωθήσουν περισσότερους νέους να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο.

Ήδη δουλεύουμε με συγκεκριμένα βήματα και σε σφικτό χρονοδιάγραμμα για την επικαιροποίηση του κανονισμού του #ΕΛΓΑ, αλλά και τη θωράκιση της εύρυθμης λειτουργίας του #ΟΠΕΚΕΠΕ προς όφελος κάθε δικαιούχου, ενώ ταυτόχρονα κινούμαστε ευέλικτα για να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές μας στις σύγχρονες ανάγκες των κτηνοτρόφων.

Όπως έχουμε δηλώσει, αν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε με συμφέροντα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχει θέσει για την ολιστική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα”, έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image